son haberler

Süperstar Mertcan’a Büyük İlgi

Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2018 okunma

Süperstar Mertcan’a Büyük İlgi
Eğitim
0

Ünye’de 13 engelli öğrencinin arkadaşları için hazırladığı etkinlik ayakta alkışlandı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programda öğrenciler şiirler okurken verdikleri konserle keyif dolu dakikalar yaşattı.

Ünye’nin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan ve mahalle ile aynı adı taşıyan okulda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi. Özel Eğitim Öğretmenleri Nedim Demircan ile Yıldız Sarı, 13 özel sınıf öğrencisi ile hazırladığı program günün anlam ve önemini belirten konuşma ile başladı.

“Hayatı Kolaylaştıralım”

Özel sınıf öğrencilerinden Yunus Emre Öztürk yaptığı konuşmada, “toplumun her alanında engelli arkadaşlarımıza yer vermek gerekir. Çalışabilecekleri iş imkanları sağlanmalıdır. Bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de engelli arkadaşlarımız korunur. Engelli arkadaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya yardımcı olalım. Unutmayalım ki her sağlıklı, bir engelli adayıdır” dedi.

Şiirlerin de okunduğu programda mini bir konser verildi. Öğrenciler hazırladıkları şarkıları gitar eşliğinde öğrenci arkadaşlarının beğenisine sundu.

Süperstar Mertcan’a Büyük İlgi

Okulun 7. Sınıf öğrencisi Mertcan Uygun söylediği “aşk bodrumda yaşanıyor güzelim” şarkısı ile öğrencilerin kalbinde taht kurdu. Şarkı boyunca sergilediği performans okulun bahçesinde tezahürat ve alkışlara neden olurken arkadaşlarının ısrarları nedeniyle Mertcan şarkısını üç kez tekrarladı. Öğrenciler Mertcan ile coşarken şarkının sonunda Mertcan’ı alkış yağmuruna tuttular.

El Emekleri Görücüde

Program kapsamında öğrenciler, öğretmenlerinin de desteğiyle yıl boyunca yaptığı el işi eserleri sergiledi. Ahşap mumluk biblo, fotoğraf çerçevesi, ayna gibi el emeği eserler yine öğrenciler arkadaşları tarafından büyük beğeni ile incelendi. Satışın da yapıldığı sergide elde edilen gelirin yine özel eğitim sınıfında öğrencilerin ihtiyaçlarına kullanılacağı öğrenildi.

Müdürden Özel Sınıfa Jest

Programın sonunda ise son sürpriz Okul Müdürü Kadir Pamuk’tan geldi. Öğrencilerin emeklerini yakından takip eden Müdür Pamuk hazırlattığı pastayı sergi salonuna getirtirken öğrenciler müdürleriyle birlikte mumları söndürdü.

“Öğrencilerimizi Hayata Hazırlıyoruz”

Etkinlik hakkında bilgi veren Özel Eğitim Öğretmeni Nedim Demircan, “engiler haftası nedeniyle bir etkinliğimiz oldu. Hem müzik etkinliğimiz hem de öğrencilerimizin el emeği eserleri sergilendi. Yıldız Sarı öğretmenimiz ile birlikte öğrencilerimizi hazırladık. Okul Müdürümüz Kadir Pamuk da destek vererek böyle bir program ortaya çıkardık. Amacımız öğrencilerimizi hayata hazırlamak. Bunda da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.