son haberler

Tamer Uysal’dan Karne Açıklaması

Yayınlanma Tarihi: 7 Haziran 2018 okunma

Tamer Uysal’dan Karne Açıklaması
Eğitim
0

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi nedeniyle bir açıklama yaptı.

Cuma günü alınacak karnelerle 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı sona erecek. Okulların tatile girme arefesinde Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

Uysal açıklamasında, “bildiğiniz gibi 8 Haziran Cuma günü öğrencilerimize karnelerini vereceğiz. 25,114 Öğrenci ile 1691 öğretmenimiz uzun bir tatile çıkacaklar. Öğretmen ve Öğrencilerimizin bir eğitim-öğretim yılı boyunca gösterdikleri olağanüstü çabanın birebir şahidi olduk. Akademik alanda gösterdikleri gayretin yanı sıra sosyal faaliyetlerde de ciddi bir emek sarf ettiler. Katıldıkları kurslar, yarışmalar, sportif faaliyetler, yoğun ders temposu içerisinde koşturdular” dedi.

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için bu yıl ilk kez uygulanan Liselere Giriş Sınavına da değinen Uysal, “artık çocuklarımız için tatil tam olarak başlamalı. Bir yıl boyunca devam eden gayret dolu bir sürecin en büyük ödülü, kuşkusuz ailelerimizin ilgisi ve koşulsuz sevgisidir diye düşünüyorum. Alınan karneler, yapılan üst öğrenim kurumlarına yerleşme sınavları, evet, birer adımdır ancak çocuklarımızın hayatını kilitleyecek derecede kriz haline getirilmemelidir. Çocuklarımızın değer algılarını not, sınav başarısı üzerinden oluşturmamalıyız. Çocuklarımız hayatın iniş çıkışlarla dolu olduğunu bilmeli, azim ve çaba ile tüm zorlukların üstesinden gelebileceklerine bizzat biz anne babalarının destekleri ile inanmalıdırlar. Yapılacak acımasız eleştiriler onların gelecek tasavvurları ket vurmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Çocuklarımızın gelecek hayallerini desteklemeli, motivasyonlarına katkı sağlamalıyız.

Tatil döneminde çocuklarımız tam bir tatil yapmalıdırlar. Tatiller için hazırlanmış ciddi ders çalışma programları ile yormayalım çocuklarımızı. Sürekli ders çalışmaktan bahsetmek yerine çocuklarımızın hayal dünyalarını zenginleştirecek okumalar yapmalarını desteklemek gerekir.  Atasözleri, deyimlerle dolu etkinlik çalışmaları ya da muhakemelerini güçlendirecek doğru kitaplar tercih edilebilir. Bu arada bir detayı da vurgulamak istiyorum, lütfen çocuklarımızın okudukları kitapları gözden geçirmeyi unutmayalım” dedi.

Sanal Ortama Dikkat!

Müdür Uysal açıklamasında sanal ortama da dikkat çekerek “Çocuklarımızın özellikle sanal ortamlardan uzak durmaları son derece önemli. Gerçek arkadaş gruplarında, gerçek çocuk oyunları ile hem sosyal hem kişisel gelişimlerini destekleyen, zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan ortamlarda bulunmalarına özen göstermeliyiz. Doğayla iç içe olabilecekleri etkinlikleri tercih etmeli, gerçeklik ile tanışmalarını desteklemeliyiz” diye konuştu.

Uysal açıklamasını şöyle sürdürdü;”Ailecek yapılacak etkinliklerle çocuklarımızı mutlaka duygusal yönden doyurmalıyız. Bu konuyu oldukça önemsiyorum. Ailesi ile birlikte olmaktan her çocuk keyif alır, mutlu olur. Ve bu mutluluk çocuklarımızın gelecekte yaşabilecekleri sorunlar karşısında sağlıklı karar almalarında en etkili destek mekanizmasını oluşturacaktır.

Liseden mezun olan gençlerimiz de Haziran sonunda yine ilk kez uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavına son çalışmalarını yoğunlaştırarak hazırlanıyorlar. Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Ve yeniden ekliyorum: “Hayat; yalnızca yapılan sınavlardan ibaret değildir. Gelecek için atılan onlarca farklı adımdan yalnızca bir tanesidir. Ve değeriniz başarınızdan ziyade; öncelikle ve ilk olarak bizatihi bu vatanın evlatları olmanızla kaimdir. Sizler bizim umut dolu geleceğimizsiniz. Biz yetişkinler her halükarda destekçiniz olarak yanınızdayız.” Tüm öğrencilerimizin ve bu yoğun eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerimizle birebir emek vermiş tüm öğretmenlerimizin tatillerinin huzur ve mutluluk dolu olmasını temenni ediyorum. Geçirecekleri güzel, dolu dolu bir tatille yeni eğitim öğretim yılına tüm heyecan ve inancı ile hazır bir kadro bekliyorum”.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.