son haberler

Tarihi Burunucu Yarımadası Bu Proje ile Hayat Bulacak

Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2018 okunma

Tarihi Burunucu Yarımadası Bu Proje ile Hayat Bulacak
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Ordu’nun Turizm Adası” olarak nitelendirdiği Tarihi Burunucu Yarımadası’nın yeni projesini tanıttı. Çamyar kısa sürede bu alanı turizme kazandıracaklarını açıkladı.

Ünye Belediyesi tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Ünye tarihini gün yüzüne çıkarmak için önemli adımlar atan Ünye Belediyesi son olarak Burunucu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve Ünye’nin simge evleri arasında gösterilen Ada Bakkaliyesi’ni gündemine aldı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar buraya uygulanacak projeyi görseller üzerinde anlatırken proje ile ilgili şu açıklamayı yaptı, “Kültür Yolu Projesi kapsamında bugüne kadar 15 Milyon TL’lik bir harcama yapıldı. Özellikle birinci etap çalışma içerisinde 1.8 Km. içerisinde yaklaşık 19 tane tarihi eseri birbirine bağlamış olduk. Bu çalışmalar adım adım devam ediyor. İkinci etap çalışmanın içerisinde en önemli duraklardan bir tanesindeyiz. Ada Bakkaliyesi’nin olduğu yerdeyiz. Burası ile ilgili belediyemizin hazırlamış olduğu DOKA projesi onaylandı. Pazartesi günü evraklar elimizde olacak. Hemen sözleşmemizi imzalayıp ihale sürecimizi başlatmış olacağız” diye konuştu.

Başkan Çamyar projenin kapsamına da değinerek,” proje kapsamında 12 adet ev var. 4 ev tescilli diğerleri normal ev statüsünde. 8 evi de tescilli Tarihi Ev statüsünde dış cephe giydirmesi, sokak sağlıklaştırması, Denize doğru bir ahşap köprü, bir acı su çeşmesi, bir adet turizm ofisi olacak. Bunun yanı sıra bir adet çömlek atölyesi yer alacak. Yine bir kumsalımız olacak. Duş ve tuvalet bölümleri yer alacak” dedi.

Çamyar, bu projenin bitiş süreci ile ilgili hızlı yapım çalışması içinde olacaklarını belirterek, “ihalemizi yapıp hemen yaz sezonu içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu projemizi aynı zamanda Topyanı ile birleştirip devamında Ünye Çamlığına bağlamak istiyoruz” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar projeye emek verenleri de unutmayarak “ben bu projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Stratejik Planlama Müdürümüz Sibel Cerrahoğlu hanıma, onunla birlikte iş yürüten ekip arkadaşları, İmar Müdürümüz ve ekibine, o birimlerin bağlı olduğu başkan yardımcımız ve tabi ki projenin onayında emek sarf eden Ordu Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a ve DOKA Genel Sekreteri Onur beye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Ahmet Çamyar öte yandan Kültür Yolu Projesi kapsamında bulunan Tarihi Kefeli Han’ın yapım ihalesine ise 31 Temmuz’da çıkılacağını açıklayarak, ” Kefeli Han ve Ünye Kalesi’nin 28 Ağustos’ta yapılacak olan restorasyon çalışması ihalesini Kültür ve Turizm Bakanlığı yapıyor” dedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.