son haberler

Tavlı’dan Çamlık, Liman ve Pazaryeri Açıklaması!

Yayınlanma Tarihi: 5 Ağustos 2020 okunma

Tavlı’dan Çamlık, Liman ve Pazaryeri Açıklaması!
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı son günlerde gündemden düşmeyen konular hakkında açıklama yaptı.

Fındık Fiyatına Teşekkür

Ünye Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açıkladığı fındık fiyatı için teşekkür ederek başladı. Başkan Tavlı, “Bölgenin ekonomisine sunduğu katkı için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Ünye Limanı’na Meclis’ten Onay

Ünye Liman Projesi ile ilgili ise Başkan Tavlı, “bölge için önem arz eden bu limanın Ünye’ye kazandırılması noktasında gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıda Limanın büyütülmesi ile ilgili belediye meclisi onay verdi.

Kefeli Han Restorasyonu Devam!

Kefelli Han’da ki restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Tavlı, “çalışmalar sırasında bir sarnıç çıkmıştı. Bununla beraber Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun çalışması vardı. Ve Kurul kararı ile çalışmalar yeniden başladı” dedi.

“Kültür Merkezi’nde Sorun Yok”

Kültür Merkezi ile ilgili söylentilere de cevap veren Başkan Hüseyin Tavlı, “Kültür Merkezi’nde çalışmalar sürecek, sorun yok” diyerek inşaatın devam edeceğini açıkladı.

 “Kapımız Herkese Açıkken ulaşılamıyor denilmesi samimi değil”

Pazaryeri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Tavlı, “ben orada yapılan eylemlerin samimi olmadığını arkadaşlarla görüştük. Bizlere ifade ettiler. Onlarla hasbihal ettik, dertleştik. Üzüldüğüm konulardan bir tanesi ben görüşme talep eden bir tane vatandaşımla dahi benimle görüşmeden gönderilmemesi noktasında talimatım olmasına rağmen kapımın sonuna kadar açık olduğunu belirtmeme rağmen, özel kaleme dahi sormadan içeri giren vatandaşımızın olmasına rağmen, bana ulaşılamıyormuş gibi onları dinlemiyormuşum gibi beyanatlar verenlerin samimiyetin dışında olduğunu düşünüyorum” diyerek pazaryerinin Irmak Caddesi’nde devam edeceğini vurguladı.

 

Ünye-Akkuş-Tokat Yolu’nun iyileştirilme çalışmaları konusunda görüşlerini açıklayan Başkan Tavlı, “ yoğun temaslarımız sürüyor” dedi.

Üniversite Yerleşke Çalışamaları ve OSB Çalışmalarının da takipçisi olduklarını ifade eden Başkan Tavlı, sürecin seyrinde ilerlediğini kaydetti.

“Çamlıkta Yap İşlet Devret Modeli Yıkılan Motelin Bulunduğu Alanın Yerine Uygulanacak

Başkan Tavlı, Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyuna açıklamadığı Çamlık projesi ile ilgili de açıklamada bulunuarak, “Çamlık’la ilgili konu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızın da talimatları ile bu ayki meclis toplantına alınmış. Çamlık’ta ağaçlık alanda şuanda imar ağaçlık alan ve emsal sıfır olarak işaretlenmek üzere gerekli talimatı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten vermişti. Birileri işin neticesini anlamadan, gerçek boyutunu dinlemeden, doğru söylenen şeyleri başka yerlere çekme konusunda bayağı maharetliler. Çamlıkta yap işlet devret modeli yıkılan motelin bulunduğu alanın yerine uygulanacak. Burada kafeterya diye bahsedilen bir işletme yapılacak. Burası yap işlet devret modeli ile de olabilir. Öbür taraftan burayı ille Ordu Büyükşehir Belediyesi çalıştırsın, diye düşünülüyorsa o da gidilip ifade edildiğinde çok zor veya geriye dönülmez bir şey değil, o da olabilir. Sayın Başkanımız bir an önce burası faaliyete geçisin, hemşerilerimiz bir an önce buradan hizmet alsınlar, diye böyle bir şey düşündü. Yoksa buranın alanının tamamının yap işlet devret gibi bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.