son haberler

TMO Fındık Alımlarına Ünye’den Başladı

Yayınlanma Tarihi: 21 Ağustos 2019 okunma

TMO Fındık Alımlarına Ünye’den Başladı
Ekonomi
0

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) 2019 yılı fındık alımlarına Ünye’den başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile hazırlıklarını tamamlayan TMO, ilk fındık alımını Ünye İlçesindeki alım noktasından gerçekleştirdi. Randevu sistemi üzerinden randevusunu alan üreticiler fındıklarını TMO alım noktasına getirdi. TMO görevlileri ilk olarak fındık çuvallarından numune aldı. Yapılan incelemede Erdal Gündoğdu’ya ait fındık 54 randıman geldi. %5 nem oranı çıkan fındık için üreticiye kilogram başına 17,95 TL ödeme yapılacak. İlk alım gününde TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz üreticileri yalnız bırakmadı.

TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal yaptığı açıklamada, “Ordu’da Ünye’de 2019 yılı fındık alım dönemini başlatıyoruz. İnşallah tüm üreticilerimiz için, ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olur. TMO olarak 7. Defa fındık alımıyla Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirildik. 26 Temmuz tarihinde de bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız fındık fiyatı açıklanmış oldu. Levant kalite 16.5 TL, Giresun kalite 17 TL. Üreticilerimizi mutlu eden fındık geleceğine ümit veren bir fiyat değerlendirmesi oldu. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Elbette TMO olarak biz bayramdan önce bütün hazırlıklarımızı bitirmiştik. Hasadın başlamasından önce tüm depolarımızı yaklaşık 200 bin ton fındık alacak şekilde hazırlamıştık. 33 noktada 60 ekiple alım yapacağız. Bütçemiz hazır. Özellikle çiftçilerimize işlerinin kolaylaşması için bir mesaj vermek istiyorum. Çiftçilerimizin sıra beklemesini ya da zorluk çekmesini istemiyoruz. Bunun için randevu sistemi uygulamaya başladık. Randevu sisteminde bizim internet üzerinden ya da şubelerimizden, alım noktalarına başvurarak randevu alabilirler. TMO’nun rakamları bir referanstır. Bu fiyatın altında ve üstündeki rakamlarla bu işin ticaretini, ihracatını yapan sektörün de katkısıyla güzel bir hasat sezonu tamamlanmış olacak” dedi.

Üreticiler adına konuşan TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ise “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan fındık fiyatı özellikle hasattan önce yapılması üreticilerimiz tarafından olumlu bulunmuştur. Fındık hasadı devam ederken bile TMO’nun alımlara başlaması memnuniyet vericidir. Bizim için bu çok önemli. Ben üreticilerimize seslenerek TMO’nun kriterlerine uygun fındıklarını hazırlasınlar” dedi.

Fındığını TMO’ya getiren üreticiler ise Cumhurbaşkanı’na teşekkür ettiler.

TMO Türkiye genelinde 33 noktada 60 ekiple fındık alacak.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.