son haberler

Torun Gündemi Ünye’de Değerlendirdi

Yayınlanma Tarihi: 4 Mart 2021 okunma

Torun Gündemi Ünye’de Değerlendirdi
Gündem
0

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ünye temaslarını İlçe Teşkilatında yaptığı basın toplantısı ile noktaladı. Torun fındıktan, Sanayiye Ulaşımda Eğitime birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun İl Başkanı Atila Şahin ve İlçe Başkanı İsa Maral işe birlikte CHP Ünye ilçe binasında partilerle bir araya geldikten sonra basın toplantısı yaptı.

Toplantıda ilk söz alan CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, Ünye’de gün boyu ziyaretlerin verimli geçtiğini belirterek Torun’a teşekkür etti.

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin ise konuşmasında Ak Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin’in fındık fiyatı hakkındaki açıklamalarına sert sözlerle karşılık verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklamasında şunları söyledi; “Amacımız bu ülkede hep birlikte barış ve huzur içinde yaşamak. Buna imkanımız var. İçinde bulunduğumuz durum çözülemez değil. Ama 19 yıldır ülkeyi yönetenler maalesef tercihlerini halktan yana değil bir avuç zümreden yana, Saray’ın etrafında toplanmış güruhtan yana, çeteden yana kullandılar. O yüzden şuanda içinde bulunduğumuz sorunların çözülememesinin temel nedeni bir tercih nedeni. Halktan yana olmamasının nedeni.

Bu hükümet yol yapmakla övünür ya, halen Ünye  Akkuş Niksar yolu bekliyor. Halen Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye yolu bekliyor. Aybastı Reşadiye yolu bekliyor. Topçam Mesudiye yolu bekliyor. Kumru Korgan yolu, Fatsa Çevre yolu bekliyor, Ordu Çevre yolu bitirilemedi. Maalesef iş yılan hikayesine döndü. Yani en önemli hakkımız olan, gerçekten bu bölgenin zor koşullarında en önemli ihtiyacımız olan bu sorunumuzu bile çözmekten aciz hale geldiler. Hep bu sene bitiriyoruz, bu sene başlıyoruz, bu sene planlamaya alıyoruz. Ama ne planda var ne uygulamada var. Bu da maalesef önümüzde duruyor.” dedi.

Biz bunların yapamadıklarını dile getirinken birde yaptıkları bir şey var. Şuanda Ordu ormanlarının yüzde 34’ü küresel sermayeye peşkeş çekildi. Ne diye, altın madeni diye… Artık içme sularımız tehdit altında, yaşam koşullarımız tehdit altında. Fatsa’dakinin etkilerini bire bir yaşıyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz. Bu güzelim coğrafyayı bu verimli alanları yok edersek yarın 10 katı para harcayın bunu geri getiremezsiniz. O yüzden tekrar yetkilileri uyarıyoruz, bu yanlıştan dönmesi içinde tekrar tekrar ifade ediyoruz.

Geçmişte Enerji Bakanlığımızı yapan Belediye Başkanımız; ‘Su akar Türk bakar’ derdi. Neredeyse çeşme suyuna HES kuracak noktaya geldiler. Her yere ruhsat verdiler. Korgan Çamlı ve Çiftlik’te, Gülyalı Turnasuyu’nda yeni HES yapılmak isteniyor. Ama vatandaş istemiyor. Niye inatlaşıyorsun vatandaşla. Yani bir yeri yaparken bir yeri yıkmak zorunda mısın? Benim vatandaşımdan ne istiyorsun. Benim vatandaşımın suçu ne?

Fatsa ve Altınordu’da OSB’lerle ilgili halen tamamlanamadı. Birçok eksik ve gereksiz yatırım yapılmasına rağmen Ordu’nun istihdamına katkıda bulunacak bu yatırımlar da gerçekleşmedi. Ünye’mizde de OSB’nin altyapı ihalesi yapıldı. Buradaki yatırımın da takipçisiyiz. Ama Ünye Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili halen belirsizlik devam ediyor. Bakan söz vermişi, haftaya oradayız demişti. Ama kaç hafta geçti halen kimseyi göremedik.

Ünye’nin bir diğer konusu da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi. O da yılan hikayesine döndü. Kampus için tahsis edilen eski atıl havaalanında hiçbir faaliyet yok. Bu konunun da takipçisiyiz.

Keşke bugün deseydik ki Ordu gayri milli hasılanın artışında birinci. Ordu işsizliği azaltmada birinci, ekonomik büyüklük olarak birinci. Eğitim öğretimde birinci. Ama birincilikte bize düşe düşe Covid-19’da düştü. Covid-19’da birinci olduk. O hatalı yönetim, hatalı uygulama bizi bu noktaya getirdi. Şuanda maalesef Ordu kıp kırmızı. Bunu da benim vatandaşım hak etmiyor. Alınan tedbirleri de göreceli ve yetersiz buluyoruz. Bu konuda sorumluları da göreve davet ediyoruz. Bugün Sağlık İl Müdürlüğü’nde ki direk teması olmayan insanlar bunlar. Yarıdan fazlası Covid. Kendine faydası olmayanın insanıma nasıl faydası olacak. Onu da merak ediyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.