son haberler

Torun’dan Ünye’ye Bayram Ziyareti

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2021 okunma

Torun’dan Ünye’ye Bayram Ziyareti
Gündem
0

CHP Genel Başkan Yardımcısı – Ordu Milletvekili Seyit Torun Kurban Bayramının üçüncü günü Ünye’ye gelerek partililer, vatandaşlar ve esnafla bayramlaştı.

Beraberinde Gaziantep-Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan ile birlikte CHP Ünye İlçe Başkanlığı önünde İlçe Başkanı İsa Maral ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Torun daha sonra esnafları ziyaret etti.

“Ünye’nin Sorunlarının Takipçisi Olacağız”

Liseler Mahallesi Hükümet Caddesi ve Niksar Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret eden Torun, yolda karşılaştığı vatandaşların da bayramını kutladı. Torun ziyareti ilgili açıklamasında; “Öncelikle tüm hemşerilerim ve İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Bayramın sağlık sıhhat, huzur getirmesini diliyorum. Tabi her bayram olduğu gibi bu bayramda da ulaşabildiğimiz kadar vatandaşlarımıza ulaşıp bayramlaşmaya çalışıyoruz, bu arada onların sorunlarını dinliyoruz. Ünye’de bulunmaktan da oldukça mutluluk duyuyorum. Her fırsatta mümkün olduğunca ziyaret etmeye bir araya gelmeye çalışıyoruz. Tabi sorunlarımız var; Ordu’muzun olduğu gibi Ünye’mizin de ülkemizin de çok büyük sorunları var. Bunların çözümünü de takipçisiyiz. Biz gündeme getiriyoruz ama maalesef çözülen bir şey yok. Atılan bir adım adım yok.  İktidar olduğumuzda bu sorunların nasıl çözülebildiğini, en kısa sürede nasıl sonuç alınabildiğini de göstermiş olacağız” dedi.

“Karadeniz’de Sel Sorununa Kapsamlı Bir Çözüm Olması Lazım”

Karadeniz’de yaşanan ve can kayıplarına neden olan sel afeti ile ilgili de konuşan Torun, “Temmuz’un 14-15 ‘inde Rize’de sel olmuştu, oradaydık, afet alanını yerinde gördük, inceledik. Aslında artık sel bizim kaderimiz olmamalı. Küresel ısınma bu bölgede her yıl bir ilimizi veya birkaç ilimizi vuruyor. Geçmiş dönemlerde Samsun’da, Ünye’de Ordu’nun ilçelerinde, Giresun’da, Trabzon’da, Rize’de, Artvin’de oldu. Geçtiğimiz hafta da söylediğim gibi Rize’de oldu. Giresun’da, Çayeli’nde oldu. Aldığımız bilgilere göre şu anda Artvin, Arhavi ve Hopa’da da derelerin taştığı ve şehrin su tehdidi ile karşı karşıya kaldığı bilgisi geliyor, şükürler olsun bir can kaybı yok, inşallah bundan sonra da olmaz, dualarımız bu yönde. Arkadaşlarımız Belediye başkanlarımızla tedbirler almaya çalışıyorlar. Ellerinden geldiğince seli önlemeye çalışıyorlar, ama açıkçası buna kapsamlı bir çözüm olması lazım. Bir harita çıkarak tehdit oluşacak yerlerin şimdiden ıslahının yapılması gerekli tedbirlerin şimdiden alınması lazım. Yoksa canımızı malımızı kaybettikten sonra taziye dilemenin bir anlamı yok. Görünüyor ki bu her yıl karşı karşıya kalacağımız bir tehdit unsuru bu anlamda bu tehditlerin tedbirlerinin de alınması lazım” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.