son haberler

Ufuk Mistepe’den Araştırma Kütüphanesi’ne Büyük Bağış!

Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2019 okunma

Ufuk Mistepe’den Araştırma Kütüphanesi’ne Büyük Bağış!
Gündem
0

Ünye’de çalışma başlatılan Araştırma Kütüphanesi için Araştırmacı- Yazar Ünyeli hemşerimiz M. Ufuk Mistepe, çok yönlü arşivini ve koleksiyonlarını bağışlayacağını açıkladı.

Ünye Belediyesi tarafından restorasyon çalışması sürdürülen Kefeli Han’da kurulması kararlaştırılan Araştırma Kütüphanesi için Ünye Haber Gazetemiz’in köşe yazarı Ufuk Mistepe, değerli bir koleksiyonunu bağışlayacağını açıkladı.

Araştırmacı-Yazar Yüksek Orman Mühendisi M. Ufuk Mistepe şahsına ait araştırma kütüphanesini ve koleksiyonlarını açılacak kütüphaneye bağışlayacağını duyurarak, başka bağışların yapılması için de çağrı yaptı.

“Tüm Arşiv ve Koleksiyonlarımı Bağışlıyorum”

Ankara Ünyeliler Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen programda Araştırma Kütüphaneleri hakkında yaptığı sunum sırasında bağış kararını açıklayan Mistepe

“Ünye Kent Arşivi düşüncesinden hareketle başlayan arşiv gayretlerimiz zamanla olayın boyutunu Karadeniz ölçeğine taşıdı. 1991 yılından bu yana şahsım, STK’lar, kurum ve kuruluşlar, bir kısım yazarlar ve duyarlı hemşehrilerimin destekleriyle bu arşivin oluşumu büyük bir oranda gerçekleşme şansı buldu. Bu gelişmeler akabinde Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olarak Araştırma Kütüphanesi kurulması düşüncesi gündeme geldi. Bu kapsamda Ünye Belediyesi’nin tahsis ettiği Kefeli Han ikinci katı Karadeniz Araştırma Kütüphanesi olarak inşallah yakında hizmet vermeye başlayacak. Gurbette yaşayan bir Ünyeli olarak vefa borcumuzu bir nebze bu meyanda ödeme düşüncesiyle tüm arşiv ve koleksiyonlarımı bu kütüphaneye bağışladım. Hayırlara vesile olması dilek ve temennilerimle” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.