son haberler

Ulusal Marketler İçin Önemli Karar!

Yayınlanma Tarihi: 6 Nisan 2021 okunma

Ulusal Marketler İçin Önemli Karar!
Gündem
0

Ulusal Marketler İçin Önemli Karar!

Ünye Belediye Meclisi’nde ulusal marketler için önemli karar alındı.

Meclis’in Nisan ayı toplantısında gündeme getirilen yerel marketlerin rekabet gücünü artırmak amacıyla Ünye’de şube açmak isteyen ulusal marketlerden İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsat Harcı ile birlikte 50 bin TL ek ücret alınması kararlaştırıldı.

Zabıta Müdürlüğü talebi olarak gündeme getirilen “Yerel işletmelerin, ilçemizde faaliyet gösteren ulusal marketler ile rekabet gücü olmadığı ve ulusal marketlerin sayısının artmasının önüne geçilebilmek adına ulusal marketlerden İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsat harcı ile birlikte 50.000 TL ek ücret alınması” talebi mecli üyeleri tarafından görüşüldü.

Çıraklı, “Miktar 100 Bin Tl Olsun”

Talep ile ilgili söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Murat Çıraklı miktarı az bulduğunu ifade ederek, “ben bu rakamın en az 100 Bin TL olmasını öneriyorum” dedi.

Meclis Başkanvekili Orhan Gürel ise Çıraklı’nın bu önerisinin grup önerisi olarak meclise sunulması gerektiğini belirtti.

CHP Ünye Belediye Meclis Üyesi Kemal Maral mahalle bakkalları yakınlarına ulusal marketlerin kurulmaması önerisinde bulundu.

Çıraklı ve Güdek’ten Ret!

Yapılan oylama sonucu İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı ile Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Arslan Güdek, talebe ret oyu kullanırken, Saadet Partili Kerim Ateş kabul oyu kullandı. CHP’li Kemal Maral da teklife kabul oyu verdi. AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin kabul oyu ile teklif meclisten geçmiş oldu. Teklife göre bundan sonra Ünye’de şube açmak isteyen ulusal marketler İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı alabilmeleri için 50 Bin TL daha ücret ödeyecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.