son haberler

ÜNÇEK’ten Muhteşem Ödül Töreni

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2018 okunma

ÜNÇEK’ten Muhteşem Ödül Töreni
Eğitim
0

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (ÜNÇEK), Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışmaları kapsamında ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’temalı ve “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” konulu bilgi yarışmasında dereceye girenler içinödül töreni düzenledi.

Türkiye genelinde Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından 11 farklı kategoride düzenlenen; Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde 08 Nisan 2018 Pazar günü yirmisekiz sınav merkezinde proje ortağı ÜNÇEKorganizasyonuyla yapılanUfka Yolculuk 6.Bilgi ve Kültür Yarışmasının Ödül Töreni, 03 Mayıs 2018Perşembegünü saat 18:00’de Ünye Alyans Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde yaklaşık700 bin adayın; Ünye ve çevre ilçelerinden ise 4 bin kişinin yarışmaya müracaat ettiğini belirten ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici, yarışma organizasyonunun herhangi bir sıkıntı yaşanmadan tamamlandığını; geçen yıllarda da İslam ilmihali, Son Peygamberin (s.a.s) Hayatı, Hadis ve Kuran-ı Kerim Meali konulu bilgi yarışmalarının yapıldığını hatırlattı. Başkan Dikici açıklamasının devamında; “gayemiz cemiyete, topluma, ülkemize ve ümmete faydalı olacak nesillerin yetişmesine katkı sağlamak. Bunu bireysel olarak kendimize ve toplum hayatına yaşatılması ve anlatılmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl “Yola çıkmak isteyene yol açık” sloganıyla başlattığımız Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü konulu Bilgi Yarışmasını tertip ettik. Kur’an-ı Kerim ve Sünnetin öğrenilmesini ve buna uygun yaşanmasını sağlamak, dinimizin güvenilir kaynaklardan daha doğru anlaşılmasına ve anlatılmasına destek olmak istiyoruz. Günümüzde her türlü bilgi kirliliğinin insanların zihninde karmaşıklıkoluşturulmaya çalışıldığı bir ortamda Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması; dinimizle ilgili bilgileri kaynağından etkin ve doğru bir şekilde ülkemizin güzel insanlarına ulaştırmayı amaç edinmiştir.Bu vesileyle yarışmanın ödül gecesinde değerli dostlarımızı aramızda görmekten son derece mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Dernek başkan yardımcısı İshak Sarı, “Yarışma;A Kategorisi (10 yaş altı), B Kategorisi (10-14 yaş), C Kategorisi (14-19 yaş), D Kategorisi (19-30 yaş), E Kategorisi (30 yaş üstü), F Kategorisi/İhtisas Kategorisi (Resmi veya fahri din görevlileri, imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), G Kategorisi (Arapça 18 yaş altı), H Kategorisi (Arapça 18 yaş üstü), I Kategorisi (Türkçe online),  J Kategorisi (İngilizce online), K Kategorisi (Arapça online) olmak üzereonbir farklı kategoride yapıldı.Yarışma, 08 Nisan 2018 Pazar günü saat 10.00’da tek oturum halinde Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerindeki yirmisekiz sınav merkezinde ve Ünye Cezaevinde, 150 salonda vetamamen gönüllülerden oluşan 175gözetmen eşliğinde gerçekleştirildi.Derneğimizin (ÜNÇEK)öncülüğünde düzenlenen yarışmada, katılımcıların Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü konusunda bilgileri ölçüldü” dedi.

Yarışma Tertip Heyeti üyesi Kenan Arslan ise Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının altı yıldır uluslararası platformda düzenlendiğini, ÖSYM standart ve kalitesinde ÖSYM’den sonraki en büyük sivil organizasyon olduğunu ifade etti.Yarışmanın ilanından ödül gecesinin tertibine kadar geçen yedi aylık süre zarfında çok ciddi çalışmalar yaptıklarını; yarışmanın duyuru, tanıtım ve icrasında tüm ekibin özveriyle çalıştığını iletti. 25 Nisan 2018 tarihinden itibaren yarışmanın kesin sonuçlarının açıklanmasıyla böyle nezih bir ortamda ödül gecesini organize ettiklerini belirtti.

Yarışmaya her yıl katılımınartarak devam ettiğine dikkat çeken Yarışma Sorumlusu Halil İbrahim Uygur, “Yarışma kapsamında 6-10 yaş aralığındaki A kategorisi yarışmacılara, Peygamber Efendimiz’in hadisleri ve örnek hayatını resimli hikâyelerle anlatan Mürşide Uysal’ın ‘Peygamberimizden Dini Hikâyeler’ isimli kitabından; 11-14 yaş aralığındaki B kategorisi yarışmacılar ile C, D, E ve F kategorileri yarışmacılarına merhum Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan’ın ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ isimli kitabından sorular yöneltildi. G, H ve K kategorilerinde yarışanlar Riyazu’sSalihin kitabının Arapça çevirisinden; J kategorisinde yarışanlar ise İngilizce çevirisinden sınava tabii tutuldular.Bu yarışmada amacımız toplumda Kuran-ı Kerim ve Sünnetin bir bütün olduğu algısı oluşturarak Yüce kitabımızın ve Peygamber Efendimizin hadislerinin okunmasını, doğru anlaşılmasını ve hayata tatbik edilmesini sağlamak; ayrıca toplumun her kesimini Kuran-ı Kerim ve Sünnet ile buluşturarak Allah’ın rızasını kazanmaktır” dedi.“Bunun yanında, yarışmamız okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamayı amaç edinmiştir” şeklinde belirtti.

Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Gür, Ufka Yolculuk Bilgi Yarışmanın ödüllü bir yarışma olduğunu,
yarışmanın merkezi ödülleri olarak; Türkiye genelinde A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 umre seyahati + 2 bin 500 TL veya 2 dosta yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 umre seyahati + bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + bin 500 TL, üçüncü olanlar 2 umre seyahati + 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 500 TL ödüllerine hak kazandı. Bu kategorilerde 4. – 10. olanlara ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazandı. Bunun yanında Ordu İli ödülleri olarak; A,B,C,D ve E kategorilerinde birinci olanlara 1500 TL, ikinci olanlara 1000 TL, üçüncü olanlara 500 TL verild; İlçe ödülü olarak ise Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde yarışmaya kayıtlı olup sınava katılan ve A,B,C,D ile E kategorilerinde birinci olanlara 1000 TL, ikinci olanlara 750 TL, üçüncü olanlara 500 TL ve 4.-10. arası dereceye giren yarışmacılara ise gram altın ödülü verildiğiniifade etti.

Yarışma sonucuna göre derece listesi şu şekilde oluştu:

A Kategorisi (10 yaş altı)

Derece

Sırası

Adı Soyadı Öğrenim Gördüğü Okul
1 BERİL YILMAZ AKKUŞ CUMHURİYET İLKOKULU
2 MERYEM BETÜL AKYAZI İKİZCE İLKOKULU
3 MUHAMMED ENES DEMİR ÜNYE KALEDERE İLKOKULU
4 ZEYNEP BAŞ ÜNYE MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU
5 SERHAT GÜLER İKİZCE ŞENBOLLUK İLKOKULU
6 AHSEN MAVİ ÇOM ÜNYE ANAFARTA ORTAOKULU
7 HÜMEYRA YILMAZ İKİZCE ŞENBOLLUK İLKOKULU
8 ESRA YAĞMUR AKSU AKKUŞ CUMHURİYET İLKOKULU
9 MERVE GÜLSU EROL ÜNYE İNÖNÜ İLKOKULU
10 ELİF AFRA GERGİN ÜNYE ATATÜRK İLKOKULU

B Kategorisi (10-14 yaş arası)

Derece

Sırası

Adı Soyadı Öğrenim Gördüğü Okul
1 MELİKE ÇİVELEK İKİZCE KAYNARTAŞ ORTAOKULU
2 BEDİRHAN KAYIŞ ÜNYE İMAM HATİP ORTAOKULU
3 NISANUR USLU İKİZCE KAYNARTAŞ ORTAOKULU
4 ÖMER ZAİD ATEŞ ÜNYE İMAM HATİP ORTAOKULU
5 EMRULLAH TAŞHAN ÜNYE İMAM HATİP ORTAOKULU
6 ZEHRA CAZIR
7 NATASHA BOURSA ÜNYE İMAM HATİP ORTAOKULU
8 BÜNYAMİN ÇAMYAR ÇAYBAŞI ŞEHİT İSLAM ÇUBUK ORTAOKULU
9 SUDE NUR YILMAZ AKKUŞ FATİH ORTAOKULU
10 KADER TAŞHAN ÜNYE ANAFARTA ORTAOKULU

C Kategorisi (14-19 yaş arası)

Derece

Sırası

Adı Soyadı Öğrenim Gördüğü Okul
1 SÜMEYYE KILIÇ ÜNYE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
2 ELİF SENA ATEŞ ÜNYE MUSTAFA RAKIM ANADOLU LİSESİ
3 MELİKE ÇANDIR ÜNYE MEHMET REFİK GÜVEN FEN LİSESİ
4 TUĞBA AYTEKİN ÜNYE ÇAKIRTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
5 SERPİL AYDOĞDU İLKÜVEZ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
6 MERVE DEMİRCİ  
7 ZEYNEP AÇIKGÖZ ATAKUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
8 OĞUZHAN KOCAKOÇ ÜNYE ANADOLU LİSESİ
9 ESMANUR ÇAKAR ÜNYE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
10 TAMMARA BOURSA ÜNYE İMAM HATİP ORTAOKULU

D Kategorisi (19-30 yaş arası)

Derece

Sırası

Adı Soyadı
1 REHA ENGİNAR
2 ZÜMRE NUR ÇETİN
3 NIDA DEMIR
4 RABİA FİDAN
5 YASEMİN SEZGÜL
6 JORA GIZEM BALTA
7 SÜMEYYE NUR ÇAKAR
8 HÜSEYİN TEZCAN
9 HÜLYA KARAYİĞİT
10 YASEMİN ÇAMYAR

E Kategorisi (30 yaş üzeri)

Derece

Sırası

Adı Soyadı
1 FATMA NİHAL KIRMAN
2 AYŞE ÖĞÜT
3 HAKAN ŞAŞMAZ
4 HARUN ACICI
5 ERCAN TÜRKMEN
6 HÜSEYİN YILMAZ
7 ZEKİ GÜN
8 EMINE DEMIR
9 ENVER KEMENT
10 METİN KOCA

olmuştur.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, dernek başkanının selamlama konuşması ve yarışmayla ilgili farklı slayt ve video gösterileri ile devam etti.Dernek faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon sunumunun ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı programda duygulu ve heyecan dolu anlar yaşandı.

Ödül Töreni sonrası ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici, yarışmanın sponsorlarına ve emeği geçenlere teşekkür ederek plaket takdim etti. “Bu anlamlı yarışmanın tertip edilmesinde çok çbüyük çaba sarf eden Yarışma Tertip Komitesine, yönetim kurulu üyelerine, Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm destekçilerimize,gözetmenlerimize; yarışma süresince bizlerden yardımlarını esirgemeyen okul idarecileri ve öğretmenlerimize, STK’lara, bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayarak bizi onurlandıran ve gecemize renk katan dostlarımıza ve yarışmacılarımıza çok teşekkür ediyorum, dereceye giren yarışmacılarımızı tebrik ediyorum; velilerini, hocalarını ve idarecilerini kutluyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.