son haberler

Üniversiteli Öğrencilerden Anlamlı Program

Yayınlanma Tarihi: 9 Mayıs 2018 okunma

Üniversiteli Öğrencilerden Anlamlı Program
Eğitim
0

ODÜ Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Kulübü öğrencileri 10-16  Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir program düzenledi. Fakültenin konferans salonunda düzenlenen programa Fakülte Dekan Yardımcısı Züleyha Yılmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Eski Başkanı Arslan Güdek, akademisyenler, öğrenciler ve engelliler katıldı.

Programda konuşan İktisat Kulübü Başkanı Ekrem Turan, ” Ülkemizde 10-16 mayıs tarihleri Engelliler Haftası olarak kullanılmaktadır. Engelliler haftası yalnız ülkemizde değil birleşmiş milletlere üye 156 ülkede bu tarihlerde kutlanmaktadır. Ülkemizde 2011 TÜİK verilerine nüfusumuzun yaklaşık %6,6 oranında 5 milyon engelli vatandaşımız bulunmaktadır.

Herkesin de birer engelli adayı olduğunu düşünürsek, engellilerimize karşı sorumluluklarımızı bilmeli ve en büyük sevgisizliktir diyerek engellilerimize sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde yaklaşmalıyız. Toplum olarak ta engellilerimizi gözetmeli ve onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Ben de engelli bir annenin evladı olarak engellilerimizi ve engelliliği yakından görmekteyim. Onlara karşı sorumluluğumu da en iyi şekilde yapma gayretini göstermekteyim. İktisat kulübümüzün düzenlemiş olduğu engelliler haftası programının da amacı engellilerimizi karşılaştığı sorunları ve onlara karşı sorumluluklarımızı siz değerli katılımcılarımıza aktarmaktır” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Eski Başkanı Arslan Güdek, “Belediye başkanları olacak olan sizler yarının mühendisleri ekonomistleri, finansörleri ve bizim hayatımıza dolaylı etki yapacak olan öğrenci arkadaşlarımıza daha çok uygun görüyorum. İlkokul öğrencisi de getirseler önüme aynı şeyleri söylüyorum çünkü yarın her biriniz birer görev alacaksınız kiminiz belediye başkanı olacaksınız, belediye başkanı olduğunuzda herhangi bir alışveriş merkezi işyerleri konutlar siteler ve bunlarla ilgili önünüze proje geldiği zaman bakmanızı isteriz engellilerle ilgili sorun çözülmüş mü? Biz şunu anlayamıyoruz bu projede var ama mesela merdiven korkuluğu yapılmadığı zaman o proje onaylanmıyor, ama iş engellilerle ilgili rampalara asansörlere geldiğinde maalesef o direk geçiyor yani orada bir esneme var. Bütün öğrenci arkadaşlar gittikleri yerlerde engellilerle alakalı bütün çalışmalara rica ediyorum tavrınızı koyun neden? Bu toplumda yaşamak bizim de hakkımız zaten gerekirse zorla alıyoruz. Ama öyle engelli arkadaşlarımız var ki elinden ekmeğini de alsan adlı diyemeyecek durumda siz böyle insanlar için en azından elinizden gelen katkıyı gösterirsiniz diye düşünüyorum. Söylemek istediğim o kadar şey var ki hala bunların bitmiş olmamasından ben utanıyorum açıkçası çünkü ben 3 yıl önce göreve geldim sadece engellilerin sorunlarını anlattığım başka hiçbir konuya girmediğim halde bazıları kızıp gittiler siyasiler. Hala geçerli hala düşüncemi söylüyorum” diye konuştu.

Programda engelliler yaşadıkları zorlukları da öğrencilerle paylaşırken engelliler adına Eski Başkan Güdek’e teşekkür plaketi verilerek program sona erdi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.