son haberler

Ünye Belediyesi’nin Geliri, Giderini Geçti!

Yayınlanma Tarihi: 6 Nisan 2021 okunma

Ünye Belediyesi’nin Geliri, Giderini Geçti!
Gündem
0

Ünye Belediyesi’nin 2020 yılı gelir-gider durumu Nisan Ayı Meclis toplantısında masaya yatırılırken gelirinin giderini geçtiği açıklandı.

Ünye Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Belediye Başkanvekili Orhan Gürel başkanlığında yapıldı. Atatürk Parkı sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda 27 gündem maddesi görüşüldü.

2020 Tahmini Bütçe Gerçekleşme Oranı %74

Ünye Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ceyhan Çam meclis üyelerine yaptığı sunumda, “2020 yılı bütçemizde 104 Milyon TL  tahahhuk yapılırken 78 Milyon 211 Bin TL olarak gerçekleşmiştir. Tahmini bütçemizin gerçekleşme oranı %75’tür. Yıllara görev bakıldığında 2018 yılında 64 Milyon TL, 2019 yılında 78 Milyon TL, 2020 yılı 78 Milyon TL’dir. 2020 yılı gelirimiz 2019 yılı ile aynı gözükse de yaşadığımız Koronavirüs Salgını nedeniyle gelirlerimiz gerek vatandaşlarımızı rahatlatmak amacıyla erteleme sonucu ertelenmiş tahsilatlarımızda o nedenle düşüş olmuştur. Bu aradaki miktar ise sonraki dönemlerde tahsil edilecek ve o yıla yansıyacaktır. Koronavirüs süreci yaşanmasaydı %74’lük oranın %90 seviyelerine çıkacağını tahmin ediyorduk” dedi.

Gider Bütçesi %68 Oranında Gerçekleşti

Müdür Çam ayrıca gider tablosu ile ilgili de bilgilendirme yaparken “2020 yılında 105 Milyon TL öngörülen gider bütçesinde 72 Milyonluk gerçekleşme olmuştur. Gider bütçemizin gerçekleşme oranı da %68 olmuştur” diye konuştu.

Ünye Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ceyhan Çam’ın sunumunun ardından  2020 yılı faaliyet raporu meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Gelirden Spora Binde On İki Oranında Ödenek

Ünye Belediyesi’nin ilgili kanun gereği genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeler için tahakkuk eden miktarın binde on iki oranı tutarında sporu teşvik etmek amacıyla amatör spor klüplerine ödenmesine oy birliğiyle karar verildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün taleplerini içeren maddeler de meclis gündeminde yer alırken maddeler tek tek görüşüldü.

İş Merkezi İhalesi 13 Nisan’da Yapılacak

Ünye Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında açıklamada bulunan Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, Belediye İş Merkezi ihalesinin 13 Nisan’da yapılacağını ifade ederek, “Kaledere Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde, Sağlık Ocağı yanında Belediye olarak İş Merkezi yaptırmaya karar vermiştik. Burası ile ilgili ihalemizi 13 Nisan 2021 Salı günü gerçekleştireceğiz. İhaleye katılmak isteyen müteahhitlere buradan ilan etmek istiyorum. Hayırlısı ile ihalemizi yapıp inşaatın yapımını başlatacağız” dedi.

Meclis’te Seçim Yapıldı

Meclis gündeminde yer alan ilgili komisyonlara seçim yapıldı.

Buna göre, Meclis Birinci Başkan Vekilliği’ne Deniz Benli, İkinci Başkan Vekilliğine Nevzat Ege seçildi.

Divan Katip Üyeliklerine ise Arif Safa Sarı, Zeynep Yazıcı seçildi

Encümen Üyeliğine Mehmet Arslan, Arif Safa Sarı, Ercan Yıldırım seçildi

İmar Komisyonu üyeliklerine Yeliz Ürer Araz, Yılmaz Turan, Yılmaz Gürkan, Hüseyin Kemaloğlu, Kadir Gümüş seçildi.

İçkili Yerler Belirleme Komisyonu’na, Hasan Çarkacı, Suna Yerlikaya, Rıfat Köylü, Mustafa Fidan, Kemal Maral seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Mustafa Fidan, Suna Yerlikaya, Hasan Çarkacı, Bedri Kesimoğlu, Mustafa Altun seçildi.

Tarife Komisyonu’na, Hasan Çarkacı, Sema Kurt, Samet Tecer, Recep Güdek, Arslan Güdek seçildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.