son haberler

Ünye Doğa ve Yaşam Platformu Çamlık ve Bisiklet Yolu İçin Toplandı!

Yayınlanma Tarihi: 11 Ağustos 2020 okunma

Ünye Doğa ve Yaşam Platformu Çamlık ve Bisiklet Yolu İçin Toplandı!
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Bisiklet Yolu ve Çamlık projeleri Ünye’nin doğal güzelliğini bozacağı endişesi taşıyan Ünyeliler tarafından eleştirildi.

Ünye Doğa ve Yaşam Platformu duyurusunu sosyal medya üzerinden yaptığı bir toplantıda bir araya geldi. Yalı kumsalında aralarında Siyasi parti ve başkan ve temsilcileri ile STK temsilcilerinin de bulunduğu grup yapılan projenin yeteri kadar bilgilendirilmeden başlanmasına ve sahilin betonlaşacağı endişesine karşı tepki gösterdi.

Ünye Doğa ve Yaşam Platformu sözcüsü Kübra Aktürk, “Biliyorsunuzki insanlar hep sevdikleri şeylerle sınanmak zorunda kalıyorlar. Bizlerde Çamlık ve sahil ile ilgili sürekli sınav halindeyiz. Çamlık ile ilgili sınavımız 2017 yılından bu yana ciddi şekilde devam ediyor. Çamlığın var olan imar planı, ormanlık alan statüsünden alınarak 5 parsele bölünmüş bir şekilde imara açık hale getirilmiş bir vaziyette şu anda patronunu bekliyor.

Bizler Çamlık’taki imar planının tekrar eski haline döndürülmesini ve hiçbir inşaat faaliyetinin yapılmamasını istiyoruz. Çamlık’ta Ünyelilerin yapılmasını istediği çok şey var ama bunların hiçbiri için ne inşaat ne de beton gerekiyor. Orada var olan ağaçların bakımı yapılmalı, ağaçlar yenilenmeli, gerekirse yeni fidanlar dikilmeli, karanlık noktalar aydınlatılmalı ve orada yaşayan birçok sokak hayvanı ile ilgilenilmeli. Ünyelilerin istediği tek şey bu.”

“Ayrıca sahilde yapılması planlanan bisiklet yolu projesi var. Bu proje yaklaşık 7,5 milyonluk bir maliyete sebep olacak. Ünyeliler sahilin dokusunun bozulmasını istemiyorlar ve biz yapay bir sahilimizim olmasını istemiyoruz. Bisiklet yolu tabikide yapılsın ama şehirle entegre bir şekilde yapılarak şehrin içerisine doğru ilerlesin. Biz bu iki konu hakkında yetkililerin daha duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.