son haberler

Ünye Elif İçin Kan Verdi

Yayınlanma Tarihi: 25 Nisan 2018 okunma

Ünye Elif İçin Kan Verdi
Eğitim
0

Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3 Nisan 2018’de yaşamını yitiren Elif Temizyürek’in adına kan bağış kampanyası düzenledi.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Türk Kızılay’ı işbirliği ile Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Elif için kan bağışı’ sloganıyla düzenlediği kan bağışı kampanyasına öğrenciler, öğretmenler ve veliler destek verdi.

Gün boyu süren kan bağışı kampanyası ile ilgili bilgi veren Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Refahaddin Kara “5 yıl önce başladığımız kan bağışı etkinliklerini bugün de yaptığımız kampanya ile sürdürüyoruz. Bu bizim 8. kampanyamız. Daha önce Türkiye rekoru kırmıştık. Bizden sonra başka okullarda devreye girdi ve kolumuzu aldılar. Ama biz bunu gelenek şeklinde okulumuzda devam ettiriyoruz. Bu çalışmamızı özellikle yakın zamanda kaybettiğimiz Elif Temizyürek adlı öğrencimiz adına düzenledik. Bu etkinlik tamamen öğrencilerimizin kendi çevresinden getirdiği kişilerden oluşacak. Kurum veya kuruluş gezmedik tamamen öğrenci kitlemiz den oluşan gönüllülerimiz var. 300’ün üzerinde bir beklentimiz var. Çalışmalarımızı insanlık adına devam ettireceğiz” dedi.

Türk Kızılay’ı Ünye Şubesi Başkan Ali Alver ise “İnsanların toplu olarak yaşadığı yerlerde kan kampanyalarımız oluyor okullar bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu lisemiz 8. kez kampanya yaptığımız çok önemli okullarımızdan bir tanesi. Bu okulda özellikle son 5 yıldır yılda iki kez kan bağış kampanyası yapıyoruz. Bu Okulumuzun bir özelliği var sadece bölgemizde değil Türkiye’de rekortmen bir okulumuz. Oldukça ciddi bir katılım bekliyoruz. Şimdi artık ablalar kardeşlerinle öğretiyorlar bu Kampanyayı öğrencilerin desteğiyle devam ettiriyoruz. Kızılay dostu İyi bir öğrenci kadrosu yetişti. Çevrelerini arkadaşlarını, komşularını, tüm velileri haberdar ederek kampanyalar düzenliyorlar. Okullardan alacağımız desteğin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Okulumuzun tüm öğretmenlerini ve kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kampanyaya katılan Elif Temizyürek’in ablası İnci Temizyürek ise “Biz Samsun’da çok mücadele ettik Elif’i hayatta tutabilmek için. Birden rahatsızlandı ne oldu, neden oldu hala bir belirtisi yok. Tanı bile konulamadı. Fakat organlarının iflas etmesi sonucu ve hepsi birbirini tetiklediği için bir gece haber geldi bize; kana ihtiyacımız var dediler, her yerde seferber olduk, bir kişiyi bulduk götürdük daha sonra Türk Kızılay’ına başvurduk yardımcı oldular. O kan çok zor bulunan bir kan olduğu için, zaten bizim gittiğimizde vefat etmişti kendisi. Daha öncelerden kan bağışı için bana geliyordu abla kan verir misin diye, benim kan değerim düşük olduğu için veremiyorum ayriyeten kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum. Fakat anladım ki her zamanki gibi ateş düştüğü yeri yakıyormuş şimdi ben burada bazı insanlar için, gerçekten kardeşim için çok uğraştık. Beni kan tuttuğu için ilk başlarda vermeye cesaret edememiştim ama şimdi kardeşim için korktuğum halde gittim kan vermek istedim almadılar. Elimizden gelen bir şey yok dualarla kuranlarla her gün mezarına gidiyoruz. Doktorun yanında çok bekledim çok peşinden koştum ama umut vermek istemiyorum, sizi hayal kırıklığına uğratabilirim diyerek bizi geçiştirmeye çalışmıştı hala bir tanı konulamadı onu Allah’a teslim ettik” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.