son haberler

Ünye, ‘Lezzetin Haritası’na Konuk Oldu

Yayınlanma Tarihi: 25 Ağustos 2015 okunma

Ünye, ‘Lezzetin Haritası’na Konuk Oldu
Gündem
0

Anadolu’nun lezzet haritasını çıkaran ve Ünye Belediyesi’nin daveti üzerine Ünye’ye gelen “Ezgi Sertel ile Lezzetin Haritası” adlı programın iki gün süren çekimleri tamamlandı.

Star TV’de, eylül ayından itibaren her sabah yayınlanacak olan “Ezgi Sertel ile Lezzetin Haritası” adlı programın Ünye’deki çekimleri tamamlandı. Sunuculuğunu, yaptığı yemek programıyla sosyal medya fenomeni haline gelen Ezgi Sertel’in yaptığı programda iki gün boyunca Ünye’nin gelenekleri görenekleri ve lezzetleri tanıtıldı. Ünye’nin değişik yerlerinde çekimleri gerçekleştiren program ekibi Ünye’ye iki bölüm ayırdı.

Yöresel Lezzetler Tanıtıldı
Çekimlere Ünye’nin Güzelyalı Mahallesi’nden başlayan ekip, Güzelyalı Mahallesi’nde Gürcü Kavurması, Keşkek ve Zetiyani gibi yöresel tatların tanıtımını yaptı. Yemek tanıtımlarının ardından fındık bahçesinde çalışan işçilerle bir araya gelen sunucu Ezgi Sertel, işçilerle beraber fındık toplayıp sohbet etti. Güzelyalı Mahallesi’nde çekimlerin tamamlanmasının ardından Ünye’nin ve bölgenin sosyal yaşam alanlarından Asarkaya Kent Ormanı’na giden sunucu Sertel, mangalın başına geçerek vatandaşlara ızgara ve mangal ikramında bulundu. Kent ormanına hayran kalan Sertel, bölgede yaşayan herkesi mesire alanına semaverde çay ve mangal keyfine davet etti. Ünye Belediyesi Binicilik tesislerinde at binmeyi de ihmal etmeyen Sertel, günü Çakırtepe’de pide yiyerek sonlandırdı.

Programın ikinci gününü şehir merkezine ayıran Lezzetin Haritası ekibi, ikinci bölüme Otel Hasanbey’de bölgeye ait yöresel malzemelerle hazırlanan kahvaltı programıyla başladı. Daha sonra Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde tuzda balığın tadına bakan Sertel, oradan Orta Çarşı’ya geçip Ünye’nin dünkü çocuklarıyla bir araya gelip yöreye ait oyunlara eşlik etti.

Çekimlerin sonunda Ünye’ye olan hayranlığını gizleyemeyen Ezgi Sertel, “ Ünye’yi detaylı olarak ilk defa gezme fırsatı buldum. Karadeniz’in en güzel yerlerinden hatta en güzel yeri diyebilirim. Karadeniz’in incisi olmayı gerçekten hak eden bir yer” yorumunda bulundu.

Ünye’de gerçekleştirilen çekimleri de değerlendiren Sertel, “Anadolu’nun birçok yerini gezerek lezzet haritalarını çıkarıyoruz. Son durağımız olan Ünye’de iki gün boyunca çok güzel ve keyifli çekimler yaptık. Ünye’nin meşhur yemek mekânlarını ve köylerini gezerek, yemeklerin nasıl yapıldığını ustalarına anlattırırken, hanımlarla da yöresel yemekler hazırladık. Çok keyif alarak muhteşem bir program çıkardığımıza inanıyorum. Katkılarından ve göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı başta Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar olmak üzere tüm Ünyelilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ünye, Ulusal Kanalların Gözbebeği Oldu
Ünye’ye gelerek program yapan ulusal kanalların sayısının artması turizmin gelişmesi açısından ciddi öneme sahip. Son bir ayda programlarında Ünye’yi tercih eden, Tarımtürk TV “ Bir Adım Anadolu”, TRT Haber “Yoldan Çık” ve son olarak Star TV’de yayınlanacak olan “Ezgi Sertel ile Lezzetin Haritası” adlı programların ulusal kanallarda yayınlanması turizmin gelişmesi ve canlanmasında önemli rol üstlenecek.

“Ezgi Sertel ile Lezzetin Haritası” adlı programın Ünye çekimleri, 4 Eylül 2015 Cuma günü saat 10.00’da Star TV ekranlarında olacak.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.