son haberler

Ünye Zulme Sessiz Kalmadı…

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2021 okunma

Ünye Zulme Sessiz Kalmadı…
Gündem
0

İsrail’in Filistin’e ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya saldırılarına Ünye sessiz kalmadı.

Ramazan Bayramı arefesinde gerçekleştirilen saldırılara Türkiye en sert tepkiyi verirken Ünye’de bu akşam Filistin’e destek ve İsrail’e Kınama konvoyu düzenlendi.

İHH, Kızılay, DASKUT, Ünye Yunus Emre Offroad Kulübü, Ünye Gençlik ve Motor Sporları Derneği’nin de destek verdiği araç konvoyu Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Daha önceden alınan izin doğrultusunda sahil yolundan Atatürk Mahallesi’ne kadar onlarca araç sürücüsü konvoya katılarak İsrail’in saldırılarını kınadı. Türk Bayrağı ile süslenen araçlar Atatürk Mahallesi’nden yeniden Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Bazı araçlarda Türk Bayrağı’nın yanı sıra Filistin Bayrağı da yer aldı. Filistin’in yanında olduklarını ifade eden Ünyeliler saldırıları kınadı.

Küçükoğlu “Lütfen sesimizi çıkaralım””

Kızılay Ünye Şubesi Başkanı İsmet Küçükoğlu yaptığı açıklamada, “Dört günden beri ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’da İsrail zulmü bir kez daha kendini göstermiştir. Bizim en kutsal saydığımız bu mübarek günlerde özelliklede kandil gecesinde İsrail polisinin yaptığı saldırıyla şuan itibariyle yaklaşık 600’e yakın Müslüman yaralı vaziyettedir. Bunlardan 28 tanesi vefat etmiştir. Vefat edenlerin 10 taneside çocuktur. İsrail bir devlet olmaktan çıkmış artık bir terör şebekesi haline gelmiştir. Artık bu son dakikadır. İsrail’in bu yaptıklarına göz yuman ülkelere sesleniyorum. Lütfen artık tavsiyeye ve ikna edici müzakerelerden vazgeçin. Yaptırımlara başlayın. Bu artık bizim için özellikle Kudüs ve Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. Mazlumların ahıyla Cenab-ı Hakkın arasında hiçbir mesafe yoktur. Direk ona ulaşmaktadır. Eğer sessiz kalırsak bu bitmez. İslam ülkelerinin tam orasında konuşlanmış olan bu İsrail Devleti maalesef islam ülkelerinin birlik olmaması sebebiyle bu cesareti bulmaktadır. Diğer taraftan BM sözleşmeleri, insan hakları ihlalleri BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarını adeta yok saymaktadır. BM maalesef bu işe sert davranmamaktadır. Eğer gerekli yaptırımı uygulasaydı İsrail bu zulmü yapmazdı. Ben ülkemizdeki STK’lara da seslenmek istiyorum. İstanbul Sözleşmesi adı altında kadınlara sahip çıkan derneklerimizin İsrail’in yaptığı bu zulümde kadınlar ve çocuklar ölüyor. Onların neden sesi çıkmıyor? Lütfen sesimizi çıkaralım” dedi.

“Mescid-i Aksa Bizim Onurumuzdur”

İHH Eğitim Birimi Sorumlusu Sacide Hilal Şahin ise “İsrail hiçbir zaman devlet olmadı. Bundan sonrada hiçbir zaman devlet olamayacak. İsrail yalnızca işgalci ve zulümcüdür. Biz şuan burada toplandığımız anda bile Kudüs sokaklarında gençler şiddete maruz kalıyor. Aynı zamanda halk evlerinden zorla atılıyor. Şuan Gazze’de bombalar devam etmekte. Bizim amacımız dünyanın sessizliğinin haykırışı olmak. Biz bu zulmü duyurmak istiyoruz. İnsanlar neler oluyor, ya da olmuyor bilsinler. Bunları görsünler istiyoruz. Özgürlüğe atılan bir adım da bizden olsun temennisiyle burada buluştuk. Devlet olan İsrail’i oradan def edeceğiz. Sözde hak sahibi olduğu topraklar bizimdir. Eğer onlar gerçekten hak sahibi olsalardı Mescid-i Aksa’da yangın çıktığında alkış tutmak yerine oturur ağlarlardı. Fakat onlar alkış tutmayı ve eğlenmeyi tercih ettiler. Ben istiyorum ki insanlar zulmü görsünler. Gözlerini kapatanlardan olmasınlar. Mescid-i Aksa bizim onurumuzdur. Her zamanda onurumuz olarak da kalacaktır” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.