son haberler

Ünye’de 7 Ülke 7 Bölge Dansları

Yayınlanma Tarihi: 3 Temmuz 2018 okunma

Ünye’de 7 Ülke 7 Bölge Dansları
Gündem
0

Ünye Belediyesi’nin Ramazan ayın başlayan ve 52 gün sürecek olan 7. Ramazan etkinlikleri kapsamında 7 Bölge 7 Ülke Uluslar Arası Halk Dansları Topluluğu Festivali’nin ikincisi düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Hasanbaba Mevkii’nden  Ünye Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü ile başlayan festival Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda coşkusunu artırdı..

Meydanda düzenlenen 7 ülkenin katıldığı etkinlikte ülkelerin halk dansları yanı sıra Karadeniz esintilerine ve ülkeleri sembolize eden halk dansları şarkıları çaldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Her yıl olduğu gibi bu yılda 52 gün süren şenliklerimizde 7 Ülke 7 Bölge Halk Oyunları Festivalini ikinci defa hemşerilerimizle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Dünyanın 7 ülkesinden gelen, Gürcistan , Azerbaycan, Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya ve Bosna Hersek’den gelen kardeşlerimizi Ünye’de ağırlıyoruz” dedi.

Programın ilk akşamında sırasıyla Gürcistan, Azerbaycan, Makedonya, Arnavutluk ve Türkiye halk dansları topluluğu ve gösterileri vatandaşlardan büyük beğeni topladı. 5 Temmuz’a kadar sürecek olan program farklı ülkelerin gösterileriyle devam edecek.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.