son haberler

Ünye’de 75 Kişi Koronavirüs Tedavisi Görüyor

Yayınlanma Tarihi: 6 Ağustos 2020 okunma

Ünye’de 75 Kişi Koronavirüs Tedavisi Görüyor
Gündem
0

Ülkemizde ilk Covid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren Ünye’de 450 vaka görüldü, bunlarla temas kuran 2 bin 500 kişi tarandı, toplam 5 bin 200 test yapıldı.

Ünye Devlet Hastanesinde mevcutta 75 şüpheli vakanın olduğu, bunlardan 35’inin pozitif, 17’sinin yoğun bakımda, 4’ünün entübe, 19 kişinin de gözlem altında tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Ünye’de günlük 30-50 kişiye Ünye Devlet Hastanesinde ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde test yapılıyor. Bu zamana kadar Ünye’de 5 bin 200 test yapıldı.

Tüm dünyayı etkileyen ve ülkemizde de ilk Covid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana Ünye’de durum ne oldu?

Ünye Kent Haber Merkezi’nin edindiği bilgiye göre, Ünye’de toplam 5 bin 200 kişiye koronavirüs testi yapıldığı, yapılan PCR ve tomografi testlerinde toplam 450 pozitif vaka tespit edildiği öğrenildi.

Pozitif vakaların bir kısmı tedavisi tamamlanarak taburcu edilirken, bir kısmının evde tedavisi, bir kısmının ise hastanede tedavileri sürüyor.

450 pozitif vakanın temas kurduğu 2.500 kişiye direk tarama yapıldı.

Diğer taraftan Ünye Devlet Hastanesi ve Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde günlük 30- 50 arasında test yapılıyor.

-Ünye’de iki mahallede karantina devam ediyor –

Ünye’de 30 Temmuz tarihinde karantina uygulanan Killik Mahallesi ile Fevzi Çakmak Mahallelerinde iki binada 29 Temmuz’da başlatılan karantina uygulamasının devam ettiği, Ünye’de birkaç noktada karantinaya yönelik incelemelerin yapıldığı, incelemeler soncunda gerek görülmesi halinde yeni karantinaların uygulanacağı öğrenildi.

-Şehir dışından geliş ve düğünlerde bulaştı –

Karantina uygulanan Fevzi Çakmak Mahallesindeki binalarda virüsü şehir dışından gelen bir kişi tarafından bulaştığı, Killik Mahallesinde ise 21 Temmuz tarihinde yapılan düğüne katılan bir kişi tarafından yaklaşık 15 kişiye virüs bulaştırıldığı, daha sonra bu mahalledeki bulaş sayısının 50’ye yaklaşması üzerine karantina uygulandığı öğrenildi.

Düğün, sünnet, davete gibi toplu organizasyonların virüsün bulaşma hızını arttırdığını, bu nedenle özellikle toplu organizasyonlarda, alışveriş merkezlerinde, kafeteryalarda, restoranlarda maske ve mesafe kuralına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

-Maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat! –

Vatandaşlara günlük hayatta da maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmediği sürece virüsün yayılma hızının artacağına dikkat çekilirken, vatandaşların özellikle maske ve mesafeye dikkat ederek yaşamına devam etmeyi öğrenmesi gerektiği ifade edildi.

-Ünye’de 75 kişi hastanede tedavi görüyor –

Ünye Devlet Hastanesi’nde 75 şüpheli vakanın 35’i pozitif, 17’si yoğun bakım ünitesinde, 4’ü entübe olarak tedavisi devam ediyor. 19 kişi ise gözlem altında tedavisi devam ediyor.

-Çevre ilçelerden gelen vakalar da var –

Ordu’da pandemi hastanesi olarak hizmet veren Ünye Devlet Hastanesi’nde çevre ilçelerden gelen hastaların olduğu da edinilen bilgi arasında.

 

Ünye KENT Haber

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.