son haberler

Ünye’de Altın Mı Aranıyor?

Yayınlanma Tarihi: 1 Ekim 2020 okunma

Ünye’de Altın Mı Aranıyor?
Gündem
0

www.unyetv.net / DETAY HABER

Ünye’nin bazı mahallelerinde sondaj yapıldığı ve başta altın olmak üzere çeşitli madenlerin arandığı iddia edildi.

Yeraltı kaynakları bakımından zengin bir coğrafi konuma sahip olan bölgemizde bentonit madeni bolluğuyla dikkat çekiyor. Komşu ilçe Fatsa’da ise siyanürle altın çıkarılırken bölge halkı ve çevrecilerin tepkisine rağmen çalışmalar devam ediyor. Son olarak Ünye’de bir firmanın bazı mahallelerde sondaj çalışmaları yürüttüğü ve altın başta olmak üzere çeşitli maden arayışında oldukları öğrenildi. Ünye’nin Yeşilkent, Çiğdem ve Üçpınar Mahallelerinde firma yetkililerinin arazi sahipleri ile görüştüğü ve sontaj çalışmalarına başlandığı ifade edildi.

Mahalle muhtarları konuyu yetkililerle görüşürken, bu konuda henüz resmi açıklama gelmedi. Yeraltı kaynaklarının çıkarılması sırasında doğaya ve çevreye verdiği tahribatın herkes tarafından bilindiği ifade edilirken kurulması planlanan yeni maden ocaklarına ise endişe ile yaklaşılıyor.

“Yeni Sontaj Alanları Arıyorlar”

Konuyla ilgili Alevi Kültür Derneği Başkanı Yüksel Beşli, yaptığı açıklamada, “Ünye’nin köylerinde de siyanürlü bir altın işletmeciliği vardı. Yeni sontaj alanları arıyorlar. Çiğdem köyünde ve servilerin bir kısmında sondaj yaptıkları duyumunu aldık. Bu Ünye’yi yaşanmaz hale getirmek demektir. Tarlalarımızdaki fındığımızı, lahanamızı, elmamızı, armutumuzu artık sağlıklı bir şekilde tüketemeceğimiz anlamına gelir. Buna duyarlı olalım” dedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.