son haberler

Ünye’de Bir Garip Şikayet!

Yayınlanma Tarihi: 14 Kasım 2017 okunma

Ünye’de Bir Garip Şikayet!
Eğitim
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Öğrencilere Teneffüste Yüksek Sesle Konuşmayın Uyarısı!

Ünye’de bir vatandaşın Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’e yazdığı şikayet dilekçesi günün konusu oldu. Vatandaş Atatürk Mahallesi’nde bulunan Anafarta Okulu’ndan iki konuda şikayetçi oldu. Teneffüs zilinin yüksek sesle çaldığını belirterek şikayetçi olan vatandaş okul bahçesinde yapılan beden eğitimi dersinde beden eğitimi öğretmeninin komut için çaldığı düdüğün de yüksek sesli olduğunu ifade etti.

Bu iki konu BİMER’e ulaştırılırken BİMER de ilgili daireye gönderdi. Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Anafarta İlkokulu Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçede “Okulunuzun zil sesinin ve beden eğitimi öğretmeninin, Beden Eğitimi derslerinde öğrencilere düdükle vermiş olduğu komut sesinin, çevre sakinlerini rahatsız ettiği ile ilgili BİMER başvurusu yapılmış olup, okulunuz zil sesinin düşürülmesini, beden eğitimi öğretmeninin düdükle komut vermemesi ve öğrencilerin teneffüslerde yüksek sesle konuşmamaları konusunda uyarılmasını rica ederiz” denildi.

Dilekçede ayrıca sonucun Okul idaresi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmesi de istendi.

Dilekçede yazan bir ayrıntı ise merak konusu oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü okul yönetiminden ders dışında yani öğrencilerin stres atıp bir sonraki derse başlaması için ayrılan dinlenme ve eğlenme zamanı olan teneffüste hem de okul bahçesinde yüksek sesle bağırmaması yönünde uyarı yapılmasını istedi. Bu durumda ise sınıfta konuşması yasak olan öğrencilerin okul bahçesinde de yüksek sesle konuşması yasak.

Okulun olmazsa olmazları olan giriş çıkış ziliyle beden eğitiminde düdük ile komut verilmesinden kaynaklı şikayet nasıl bir tepki çekeceği merak edilirken öğrencilerin teneffüste yüksek sesle bağırmasının yasak olması da tepkisi merak edilen bir diğer konu.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.