son haberler

Ünye’de Gaziler Günü Törenle Kutlandı!

Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2020 okunma

Ünye’de Gaziler Günü Törenle Kutlandı!
Gündem
0

Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için yurt içinde ve yurt dışında mücadele etmiş ve gazi olmuş gazilerimiz için tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü töreni Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve protokol üyeleri tören sonrası gazilerin gününü tebrik etti. Kaymakam Güney Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Yalçın Taşçıoğlu’na “tüm gazilerimizin gününü kutluyoruz. Allah uzun ömürler versin. Başımızdan eksik etmesin. Gazilerimizin her türlü sıkıntılarında yanlarındayız. Bunu bilmelerini istiyoruz” dedi.

Yalçın Taşçıoğlu’nun 90 yaşında olduğunu belirtmesi üzerine Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da “nice 91. Yıllarda buluşur, daha güzel günlerde birlikte oluruz” diyerek gazilerin gününü kutladı.

Geçmiş yıllarda yapılan gaziler derneğine ziyaret ve yemek ikramı bu yıl Koronavirüs Salgını nedeniyle iptal edildi ve törenin ardından program sona erdi.

Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler katıldı.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.