son haberler

Ünye’de Her Yol Yunus Emre’ye Çıkıyor!

Yayınlanma Tarihi: 18 Şubat 2019 okunma

Ünye’de Her Yol Yunus Emre’ye Çıkıyor!
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye’nin Yunus Emre Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Yunus Emre Türbesi’nin yol haritası çıktı. Yunus Emre Mahallesi, Gölevi ve Hamidiye Mahallelerinden ulaşımın sağlandığı Yunus Emre Türbesi yaz mevsiminde rekor ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor.

Ünye Yunus Emre Derneği’nin girişimleriyle Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunus Emre Türbesi’ne çıkan iki güzergah yolu asfalt ile buluştu. Asfalt çalışmaları tamamlanan yol hizmete açılırken Yunus Emre Mahallesi ve Gölevi Mahallesi’nden artık rahatlıkla türbeye ulaşım sağlanıyor.

Konuyla ilgili Ünye Haber’e bir açıklama yapan Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, “Yunus Emre’yi anlamak insanın yaradılış gayesini ve ortak değerlerini anlamaktır. Yunus’un eserleri her dönemin insanını etkileyerek 1991-1992 yılı UNESCO tarafından Yunus Emre Yılı ilan edilmiştir.Ülkemizin bazı il ve ilçelerinde mezarı veya makamı olduğu bilinen Yunus Emre’nin Ünye’mizde de bir mezarının olması, aramızda manevi bir bağ oluşturmaktadır. Bu bağ sayesinde ki Ünyeli, Yunus Emre’nin mezarını ihya etmiş, orayı restore ederek, güzelleştirerek hepimizin istifade edeceği bir külliyeye dönüştürmüştür. Ünye’mize tepeden bakan cıvıl cıvıl kuş seslerinin arasında yeşil ve mavinin tüm tonları ortamında, ruhumuzun derinliklerine nakşeden Yunus makamlı ilahiler eşliğinde doya doya Yunus’u anmaya ve Ünye’yi seyretmeye herkesi davet ediyoruz. Bu bağlamda Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından Yunus Emre Mahallesi ve Gölevi Mahallesi’nden Yunus’un Ünye’deki makamına asfalt yoldan çıkılabildiği gibi, yine Ünye Cumhuriyet Meydan’ından Hamidiye Mahallesi güzergahı ve Saraçlı Mahallesi güzargahından da bu tepeye ulaşım sağlamak mümkün. Bu nedenle başka Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.