son haberler

Ünye’de İstiklal Marşı ve Akif’i Anma Programı

Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2019 okunma

Ünye’de İstiklal Marşı ve Akif’i Anma Programı
Eğitim
0

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı kapsamında Ünye Yusuf Bahri Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Ünye Yusuf Bahri lisesinin öğrencileri, günün anlam ve önemine ilişkin Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan tiyatro ile devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Ünye Yusuf Bahri Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okul Müdürü Muhammet Öztürk ve Ünye Yusuf Bahri Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Tarih Öğretmeni İsmail Yıldız şunları ifade ettiler;

“Milletleri Millet yapan milli değerlerin başında Bayrak ve Milli Marş gelir”

Ünye Yusuf Bahri Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okul Müdürü Muhammet Öztürk;“Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yılını kutlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Okulumuzun Ünye hayırlı bir organizasyona sahiplik yapmaktan sevinç duyuyorum. Milletleri Millet yapan milli değerlerin başında Bayrak ve Milli Marş gelir. Bu iki değer milletin onuru ve namusudur. Bir milletin bayrağına yapılmış saldırı o millete, milletin marşına yapılmış saygısızlıkta yine o millete yapılmıştır. En acısı da Bayrak ve Milli Marş kavramlarının anlamlarını idrak edememiş toplumların kendi kutsallarını önemsizleştirmeleri ve sıradanlaştırmalarıdır. İstiklal Marşı Milli Mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. İstiklal Marşının bu başarıda ki en önemli unsur Mehmet Akif Ersoy’un şahsiyeti ve milli mücadelede ki konumudur. İstiklal Marşını sevmek Ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşını coşkuyla söylemek Ülkemize sahip çıkmaktır. İstiklal Marşının Kabulü 98. Yılı münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyoruz.”

“Milletimizi millet yapan en büyük değer istikbal ve istikbalimizin nişanesidir”

Ünye Yusuf Bahri Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Tarih Öğretmeni İsmail Yıldız;“İstiklal Marşı, milleti millet yapan değerlerimizin ne olduğu konusunda bir çerçeve çizen, bağımsızlığa doğru giden milletimiz için  bir umut vaat eden, yol gösteren milli bir mutabakat mevkiidir. Türk tarihinin özeti, milletimizin coşkulu sesi, kutsalımız ve namusumuz olan İstiklal Marşı, bundan tam 98. Yıl önce yine bu günlerde Tacettin Dergahı’nda yazılmıştır. Milletimizi millet yapan en büyük değer istikbal ve istikbalimizin nişanesidir.” şeklinde konuştular.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konulu tiyatro oyunu sergilendikten sonra okullarda “12 Mart İstiklal Marşının Kabul Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Etkinlikleri” kapsamında, düzenlenen kompozisyon, resim, şiir ve İstiklal Marşını Ezbere Güzel Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şu şekilde;

Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Ünye Belediye Başkan Vekili Yaşar Sezgül, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Esat Can Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Milli eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşını Okuma yarışması

Anaokullarında;

Prof.Dr.Necmettin Polvan İlkokulu öğrencisi Ecrin CON birinci, Şehit İsmail Ustaoğlu İlkokulu öğrencisi Kadir Kaan SALTAOĞLU ikinci ve  Gölevi Anaokulu öğrencisi Zeynep SÖNMEZ üçüncü oldu.

İlkokullarda;

Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Afra GÜREL birinci, İnönü İlkokulu öğrencisi Kayra Yağız HASTEN ikinci ve Özel Doğa İlkokulu öğrencisi Zeynep Duru MUTLU üçüncü oldu.

Ortaokullarda;

Puanlamada aynı puan alan Meçhul Asker Ortaokulu öğrencisi Gökçenaz BÜTÜN ile Şehit Taner Kart Ortaokulu öğrencisi Ozan HAŞLAMA birinci, Anafarta Ortaokulu öğrencisi Ali KENANOĞLU ikinci ve Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Hilal Kardelen KAYA üçüncü oldu.

Liselerde ise;

Ünye Anadolu Lisesi öğrencisi Mete KIYAK birinci, Ünye Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Huri CANBAZ ikinci ve Mehmet Refik Güven Fen Lisesi öğrencisi Emine ÇELİK üçüncü oldu.

Program ödül töreni sonrası çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.