son haberler

ÜNYE’DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Yayınlanma Tarihi: 16 Ağustos 2019 okunma

ÜNYE’DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR
Gündem
0

Ünye’de muhtelif mahallelerde taşıyıcı sistemi zarar gören, yoldan geçen vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden, uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen, doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşların rahatsızlık oluşturan metruk binalar yıkılıyor. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yıkımlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Yıkımlarla mahallelerimizde çirkin görüntü oluşturan, can ve mal güvenliğini tehdit eden yapılar ortadan kaldırılmış olacak.” dedi.

Ünye Belediyesi, ilçe genelinde güvenliği tehdit eden ve tehlike arz eden metruk binaları yıkmaya başladı. Fen İşleri Müdürlüğü denetiminde ve zabıtanın güvenlik önemleri almasıyla gerçekleştirilen yıkım öncesinde, gerekli prosedürler tamamlanıyor ve yıkım gerçekleştiriliyor.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kaledere Mahallesi’nde yapılan yıkımı yerinde inceledi.
Başkan Tavlı, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, “Mahalle sakinlerinin daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu binaların yıkılması aciliyet arz ediyordu.” dedi.
-“Şuana kadar 5 metruk binanın yasal prosedürleri tamamlandı”-
Yapılan yıkımlarla çirkin görüntülerin ortadan kaldırıldığını ifade eden Başkan Tavlı, şunları söyledi:
“Farklı mahallelerimizde can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Bu binaların yıkılması aciliyet arz ediyordu. Sokakta oynayan çocuklarımızın aileleri artık daha rahat olacak. Çünkü bu binalar özellikle çocuklarımız için büyük riskler oluşturmaktaydı. Farklı amaçlarla da kullanılan bu binalar mahalle aralarında risk oluşturmaktaydı. Yıkılacak binalarla ilgili yasal işlemleri yerine gitmek durumundayız. Bu binaların sahiplerine teker teker ulaşarak yıkımla ilgili görüşlerini alıyor ve onaylamalarının ardından yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Kontroller sonrasında şuana kadar 5 metruk binanın yasal prosedürleri tamamlandı ve yıkım çalışmalarına başladık. Diğer metruk binalarla ilgili yasal süreç devam ediyor. Süreç tamamlandığında o binalarda yıkılacak. Bu şekilde mahallelerimizdeki çirkin görüntü oluşturan, can ve mal güvenliğini tehdit eden yapılar ortadan kaldırılmış olacak.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.