son haberler

Ünye’de O Gece Yaşananları Anlattı.

Yayınlanma Tarihi: 4 Kasım 2019 okunma

Ünye’de O Gece Yaşananları Anlattı.
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye’de geçtiğimiz hafta sokak hayvanlarının tutulduğu barınakta yaşananlar Tüm Türkiye’nin içini sızlatmıştı. Hayvanların içler acısı durumunu sosyal medyadan duyuran ve önlem alınmasını sağlayan Bilge Almak Ünye Haber’e konuştu.

Ünye’nin Kızılkaya Mevkii’ndeki barınakta, köpeklerin, kaldıkları bölümde, yağış nedeniyle bacaklarına kadar suyun içinde kaldığı görüntüleri çekip, sosyal medyada paylaşan Bilge Almak (28), o anları anlattı. Büyükşehir Belediyesince soruşturma başlatılmasının sevindirici olduğunu belirten Almak, “Sosyal medyadan verilen tepkiler nedeniyle çalışmalar hızlandı. Buradaki hayvanları kurtarıldı. Belediyelerle işbirliği içinde çalışmamız gerekiyor” dedi.

Ünye’de geçtiğimiz hafta etkili olan yağmurla birlikte barınakta, köpeklerin bulunduğu tel örgüyle çevrili alanlar su doldu. Köpeklerin bacaklarına kadar su içinde kaldığını gören Bilge Almak, o anları cep telefonunun kamerasıyla kaydedip, sosyal medyada paylaştı. Tepkilere neden olan görüntülerle ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi inceleme ve soruşturma başlattı.

Kısa sürede 250’ye yakın hayvan o bölgeden başka barınaklara nakledildi. Hayvanların bir kısmı Samsun’un Bafra İlçesi’ne, bir kısmı Altınordu ilçesine ve bir kısmı ise eski besleme alanına gönderildi.

Cep telefonu kamerasıyla görüntüleri çeken hayvansever Bilge Almak, o gün yağmur nedeniyle köpeklerin sıkıntılı bir gece geçirdiğini belirterek, “O gün arkadaşlarımız hayvanları beslemeye geldi. Hayvanların kapalı alanda olmaması beni rahatsız etti ve gece yeniden geldik. Hayvanların dizlerine kadar su içinde olduğunu gördük. Yetkilileri aradık, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaptım. Ancak bir sonuç alamadık. Herkes birbirine attı sorumluluğu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in bundan haberi olmadığı söylenildi. Sosyal medyadan verilen tepkiler nedeniyle çalışmalar hızlandı. Buradaki hayvanları kurtarıldı. Soruşturma başlatılması sevindirici” dedi.

“Büyük Bir Kitleye Ulaştık”

Sosyal medya üzerinden kısa sürede çok sayıda kişiye ulaşıldığını ifade eden Bilge Almak, “Bu konuda herkes duyarlılık gösterdi. Birçok insan paylaşımda bulundu. Hatta sanatçılarımız da duruma tepki gösterdi. Sanatçılarımızın destekleri bizi sevindirdi. Herkes bu konuda duyarlı oldu. Onlar sayesinde zaten bu kadar hızlı çalışma yapıldı” dedi.

“Ordu’da Rehabilitasyon Merkezine İhtiyacımız Var”

Ordu’da sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının da olduğunu ifade eden Bilge Almak, “biz hayvanseverler olarak gönüllü çalışmalar yapıyoruz. Besleme ve tedavi noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Ordu’da rehabilitasyon merkezine ihtiyacımız var. Bu da sadece bizimle olacak bir çalışma değil. Burada Gönüllüler ve Belediye ortak çalışma yapması gerekiyor” diye konuştu.

“Çok Mutluyuz”

Hayvansever öğrenci Sudenur Argan (17) ise barınağı ziyaret ettiğini söyleyerek, “Daha önce düzenli olarak hayvanları beslemeye geliyorduk. Burasının durumunu dile getiriyorduk ancak Bilge Ablanın paylaşımlarından sonra bu olayın duyulmasından hayvanseverler olarak çok mutluyuz. Bir an önce sokak hayvanlarının güzel bir ortama kavuşmasını diliyoruz” ifadesinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.