son haberler

Ünye’de Okulların Salonları Sporcular İçin Açılıyor

Yayınlanma Tarihi: 26 Mart 2021 okunma

Ünye’de Okulların Salonları Sporcular İçin Açılıyor
Gündem
0

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında okulların spor salonlarında çeşitli branşlarda spor faaliyetlerine başlanılacak. Bu kapsamda Ünye’de 6 okulda açıklacak branşlar belirlenirken planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Ünye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde İl Müdürü Mustafa Genç başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplatıya İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve antrenörler katıldı.

Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kursların açılacağı okullar belirlenirken bu okulda yapılacak olan sportif faaliyetlerin planlaması gerçekleştirildi.

“Gençler Mahallelerinde Sporla Buluşacak”

Ordu İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Genç toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında imzalanan protokol kapsamında okullarımızdaki spor salonları ve okulların atıl durumda bulunan yerlerin branş spor salonu yapılması ve buraların gençlere okul saati dışında da açılmasına yönelik çalışmalar vardı. Bu kapsamda da Ordu’da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz ile birlikte tüm ilçelerimizde okul mahalle spor salonları yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda da Ünye Milli Eğitim Müdürümüz ile beraber daha önce belirlediğimiz 6 okulumuzda okul spor salonu yapacağız. Antrenörlerimiz ile toplantı yaptık. Boks salonu, güreş salonu, taekwando salonu, judo salonu gibi 6 adet salonumuz olacak. Bu proje kapsamında 8’in üzerinde okula da spor malzemesi desteği sağlamış olacağız. Gençlerimizde okuldaki boş vakitlerini spor alanlarında geçirecekler. Okul saatleri dışında ise mahalle gençlerimiz spor salonlarında vakit geçirerek okullarımız yaşayan bir merkeze dönüşmüş olacak. Ünyeli gençlerimize hayırlı olsun. Bu projede emeği geçen başta sayın spor bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gençlerimizi Okul Dışı Zamanlarına Dokunmayı Önemsiyoruz”

İlçe genelinde 6 okula spor salonu açılacağını ifade eden Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz; “Okullarımızı belirledik. İlçemizde 6 tane okulumuzda salon açılacak. Burada Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından kurslar açılacak. Bunun dışında okullarımıza da malzeme desteği verilecek. Müdürlerimiz okullarda sporu ve sporcuları geliştirmek adına çok büyük katkı sağlıyor. Ünye’de Fevzi Çakmak İlkokulumuzda masa tenisi salonu, Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Taekwondo Salonu, Anafarta İlkokulu’nda Taekwondo ve Judo Salonu, Puset Polvan Ortaokulu’nda Dart Salonu, İmam Hatip Lisesi’nde Güreş Salonu, Ünye Şehit Taner Kart Ortaokulu’nda Taekwondo ve Boks Salonu açılacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Burada yetişecek gençlerimiz bizleri gururla temsil eder. Biz hep birlikte gençlerimizi okul dışı zamanlarına dokunmayı önemsiyoruz” dedi.

“Ünyemizden Yeni Şampiyonlar Çıkarmak İstiyoruz”

Daha önce Dünya Şampiyonu çıkan Ünye’de yeni şampiyon sporcular yetişmesi için çalışma yürttüklerini beliren Ünye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aydın Kuyumcu ise “İlçemizde okullarımızın atıl durumda olan salonlarında branş okulları tespit ettik ve bir takım çalışmalara başladık. Bu çalışmaları İlçe Spor Müdürlüğü olarak kendi kadromuzda olan antrenörlerimizle birlikte salonlarda ilçemizin koşarak başarılara ulaşması adına değerli bir çalışma. Bu anlamda önceki yıllarda da dünya ve Türkiye şampiyonlarımız çıktı. Yapacağımız çalışmaların ilimiz ve ilçemiz adına güzel olacağına inanıyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.