son haberler

Ünye’de Ramazan İlk’lerle Başladı

Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2018 okunma

Ünye’de Ramazan İlk’lerle Başladı
Gündem
0

İslam Alemi 11 ayın sultanı Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. 15 Mayıs 2018 Salı akşamı kılınan ilk teravih namazı ile başlayan Ramazan ayı ardından gece kalkılan sahur ile devam etti. 16 Mayıs 2018 Çarşamba akşamı ise ilk iftar yapıldı.

Ramazan ayının ilk teravih namazında camilere akın eden yüzlerce Müslüman ilk geceyi ibadet ile geçirdi. Ünye Merkez Büyük Camii başta olmak üzere Ünye’nin tüm mahallelerindeki camilerde din görevlileri tarafından teravih namazı kılındı. Ramazan ayı ile birlikte mukabele de başladı. 1 ay boyunca Kur’an-ı Kerim’i hatmedecek olan vatandaşlar bazı camilerde sabah namazının ardından okunan mukabeleye katıldı.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayında ayrıca birlik ve beraberlik vurguları sıkça yapılıyor.

Ramazan ayında verilecek fitre miktarı ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kişi başı 19 TL olarak belirlenmişti. Ramazan bayramına kadar bu miktar ekonomik sıkıntı içinde olanlara verilecek.

Ünye’de Ramazan Eğlenceleri

Ramazan ayı ile birlikte Ünye’de bir başka güzellik ise Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda 52 gün eğlence etkinliği oldu. Daha önce Ramazan karşılama programı ile başlaması planlanan programların bir kısmı Filistin’de Müslümanların İsrail ve ABD tarafından katledilmesiyle iptal edildi. Ünye Belediyesi geçmiş yıllarda gün gün programları bir kitapçık halinde bastırmış ve vatandaşlara dağıtmıştı. Yaşanan gelişmeler nedeniyle bu yıl kitapçık basımı yapılmadı. Ünye Belediyesi sosyal medyadan ve basın yoluyla haftalık programları vatandaşlara duyuracak.

Birçok Sanatçı ile Görüşüldü

Ünye Belediyesi’nin Ramazan programı kapsamında 52 gün boyunca yapılacak etkinliklerde konser bölümlerinin de ilerleyen günlerde yer alacağı ve bu konuda bir çok sanatçı ile görüşüldüğü öğrenildi. Sanatçıların ise kamuoyuna kesinleşmesi durumunda duyurulacağı belirtildi.

Belediye’den 5 Yıldızlı Hizmet

Ünye Belediyesi bu yıl geçen yıl olduğu gibi iftar saatinde evine yetişemeyenlere ve muhtaç ailelere yönelik kurduğu Ramazan Sofrası ile adından söz ettirdi. Belediye Ünye’nin tek alışveriş merkezi olan Uniport’un karşısındaki 3 katlı binada yaptığı tefrişatın ardından hizmet vermeye başlayan Belediye her gün yaklaşık 600 kişiye 5 yıldızlı lokanta kalitesinde  sıcak yemek servisi yapıyor.

İlk iftar ile birlikte bir çok vatandaş belediyenin İftar Sofrası’nda ilk oruçlarını açtı.

Sosyal belediyecilik anlayışını yaşattıklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bölgenin en modern mutfağını hazırlamanın gururunu yaşıyoruz. Burada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını ve iftarını burada açmak isteyen vatandaşımızın sofrasını bizler hazırlıyoruz. Çalışanlarımız hijyen kurallarına uygun şekilde yemekleri hazırlıyor. Bütün vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte buraya kadar gelip bu sofrada buluşmaları bizleri mutlu ediyor. Ramazan ayının tüm Ünyeli hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.