son haberler

Ünye’de Sağanak Sel Oldu

Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2018 okunma

Ünye’de Sağanak Sel Oldu
Asayiş
0

 

Ünye’de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini arttıran şiddetli sağanak yağış sele dönüştü.

Alçak kesimlerde etkili olan yağmur gece boyunca yağarken başta tabakhane deresi olmak üzere dereleri taşırdı. Şiddetli yağışın oluşturduğu selin etkileri ise sabah gün ışığınca ortaya çıktı.

Ünye’nin birçok cadde ve sokağı yağış nedeniyle dereye döndü. Yaklaşık 7-8 saat etkisini sürdüren yağışlar sonucu Ünye’nin merkez mahalleleri Fevzi Çakmak, Kaledere, Liseler, Saraçlı, Çınarlık ve Bayramca Mahallesi’nde alt katlarda bulunan bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Gece yarısı birçok esnaf işyerlerine gelerek su tahliyesi yaptı.


2006 Ders Oldu, Ayaksız Köprüler Hayat Kurtardı

Ünye’de 2006 yılında meydana gelen sel felaketinin tekrar etmesinden endişe duyulurken tabakhane deresi üzerinde bulunan köprülerin 2006 selinin ardından ayaksız olarak yeniden yapılması olası bir faciayı önledi.

 Büyükşehir ve Ünye Belediyesi Tam Mesaide

Yaşanan selin etkisini azaltmak için Ünye’den sorumlu Büyükşehir ve Ünye Belediyesi’nin ekipleri gece boyunca şehrin çeşitli bölgelerinde su giderlerini açmaya çalıştı. Mazgallardan taşan suların sele dönüşmemesi için çaba sarf eden ekipler şiddetli yapan yağmura rağmen çalışmalarını sürdürdü.

Çamyar Tedbirlerimiz Felaketi Önledi

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar gece boyunca şehrin çeşitli yerlerinde incelemelerde bulunurken yaptığı açıklamada “Son yılların en büyük yağışını alan ilçemizde hamdolsun çok büyük bir sıkıntı yaşamadık.Yağışın ilk anlarından itibaren aldığımız tedbirler ve altyapı çalışmalarımız sonucu büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Bu yağışta özellikle tabakhane ıslah çalışmalarımızın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 24 saat ekibimizle birlikte görev başındayız… Tüm hemşehrilerimizin Pazar saat 17:00’a kadar tedbirli olmaları gerekiyor.Hepimize büyük geçmiş olsun” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.