son haberler

Ünye’de Su Baskınlarının Önüne Geçilecek

Yayınlanma Tarihi: 4 Aralık 2019 okunma

Ünye’de Su Baskınlarının Önüne Geçilecek
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Ordu genelinde sürdürdüğü altyapı çalışmalarına Ünye ilçesinde devam ediyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşanan su baskınlarının önüne geçecek yatırım çalışmalarına devam eden ekipler, 1.050 metre uzunluğundaki yağmur suyu hattının 460 metresinin imalatını tamamladı.

Yağmur Suyu Hatları Döşeniyor

OSKİ Genel Müdürü Murat Us, Genel Müdür Yardımcıları Doğangün Çiflik ve Mehmet Süleyman Ekşi, OSKİ Ünye Şube Müdürü Ersin Avanoğlu ile birlikte Ünye ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde devam eden yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Proje hakkında personelden bilgi alan Genel Müdür Us, yağmur suyu hatlarının tamamlanmasının ardından bölgenin daha sağlıklı bir altyapı sistemine kavuşacağını belirtti.

Çalışmaların Yapıldığı Bölge Su Baskınlarından Kurtuluyor

Ünye’de aşırı yağışların olduğu dönemlerde sahil kesiminde bulunan ve kot (yükseklik) farkından dolayı yağış sularının toplandığı Fevzi Çakmak ve Liseler Mahallesi’nde su baskınları yaşanıyordu. Bölgenin sorunlarını çözmek için sahil ile yerleşimin olduğu bölge arasında kalan karayolu geçişine kutu menfezler döşenmişti. Projenin ilk etabını oluşturan çalışmalar kapsamında sorun büyük ölçüde giderildi.

Bölgede Toplanan Sular Bertaraf Edilecek

Projenin ikinci aşaması olarak ise Fevzi Çakmak Mahallesi İpekyolu Caddesi ve Tamirhane Sokak ile Liseler Mahallesi Değirmenyolu Sokak’ta yağmur suyu hatlarının yapımına başlayan ekipler, toplam 1.050 metre uzunluğundaki yağmur suyu hattının 460 metresinde çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar sonunda yağmur suyu hattının, önceden tamamlanan hatta bağlanarak bölgede toplanan suların bertaraf edilmesi sağlanacak.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.