son haberler

Ünye’de Tarım ve İnsan Sergisi

Yayınlanma Tarihi: 3 Temmuz 2018 okunma

Ünye’de Tarım ve İnsan Sergisi
Gündem
0

9.Uluslararası Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışması eserleri Ünye’de sergilendi.

Ordu Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ünye ilçe müdürlüğünün organize ettiği sergide bulunan 59 eser tek tek incelendi. 3 gün boyunca açık kalacak serginin açılışına Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, İlçe Müdürü Ferda Yıldırım, Ziraat Odaları Başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri bahçesinde sergilenen dereceye girmiş eserler hakkında konuşan Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, “”İlk olarak 2009 yılında başlatıldı bu çalışma. Bu yıl 2017 de 9’uncusu düzenlendi ve 2017 de düzenlenen bu yarışmanın fotoğraflarını bugün burada sanatseverlerin beğenisine sunulmuş bulunuyoruz. tabi daha önceki yıllarda il merkezinden Altınordu ilçemizde açtığımız bu sergiyi bu senede Ünye ilçemizde Ünyeli sanat severlerimizle kavuşturalım istedik. Ünye’de gerçekleştirdik. Hepimizin bildiği gibi tarım stratejik bir sektör ve her geçen günde bu önemi artan, yükselen stratejik önemi her geçen gün artan bir sektör. İnsanlığın gıdaya ihtiyacı olduğu sürece de bu önemini her geçen gün arttıracak olan bir sektör. İşte bu ülkemizde çok coğrafyası itibariyle iklim yapısı itibariyle her türlü ürünü yetişmesine müsait olan farklı bölgelerde farklı ürünlerin yetiştirildiği bir ülke konumunda bir ülke olarak çok şanslıyız onu da ifade etmek isterim işte bugün burada Çukurova’da yetişen pamuk, Ege’de yetişen, Aydın’da yetişen incirin, efendim Siirt’te, Antep’te yetişen fıstığın, Malatya’da yetişen kayısının,Karadeniz’deki fındığın yetiştirilme sürecinde bu ürünlerle ilgili bu ürünlerin yetiştirilmesiyle ilgili süreçte yaşanan üreticilerimizin işte sevinci, hüznü, mutluluğu ne varsa bunların fotoğrafa yansımış halini bugün hep birlikte göreceğiz. Bu ürün desenini ülkemizin ürün desenini yansıtıyor bu fotoğraflar. Ben bu fotoğraf sergisine 6 kategoride düzenlendi bu yarışma toplam 501 yarışmacı eserleriyle katılım sağladı 2326 eserde bu yarışmaya 501 yarışmacı tarafından gönderildi bunlar içerisinde Bakanlığımız yapmış olduğu değerlendirme neticesinde 59 eseri ülke genelinde sergilenmeye layık gördü ve bugün bu eserler Ünye ilçemizde sergileniyor. Ben bu fotoğraf sergimizin ilçemize, ilimize ve ülkemiz tarımına hayırlar getirmesini diliyorum bu vesile ile tüketim yapan bu az önce saydığım bu ürünleri üreten bin bir güçlükle üretim gerçekleştiren tüm üreticilerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “Tarım ülkemizde çok geniş alanda icra edilen ve hayatın her alanına her anına dokunan hayatımız için hayat için yaşam için olmazsa olmaz faaliyetlerin bir bütününü ifade ediyor. Gerçekten tarımsal alan dediğimiz üretim dediğimiz zaman aklımıza gelen birçok konu var birçok zahmet var emek var şefkat var alın teri var helal kazanç var ve bizler için son derece kutsal olan sofralarımıza aş olarak yemek olarak nimet olarak gelen ürünler var. Tabi bu kadar geniş bir alanda yapılan çalışmaların fark edilmesi bunların öz olarak insanlara takdim edilmesi insanlarda farkındalık oluşturulması için ise bunların sanatla buluşturularak bizlerle buluşturulması gerekiyordu. Sanat her şeyin hayatın bir asasıdır tarım gibi geniş bir alanın külasasıda sanatla bu kadar güzel ifade edilebilir ki fotoğraf sanatı da sanatlar içerisinde bu faaliyetlerin tümünü en objektif en yalın bir şekilde bizlerin görmesine vesile olan bir sanat dalı. Tarım gibi önemli bir alanın sanatla buluşturularak tarımsal üretimlerin tarımla üretim yapan insanların faaliyetleri sergilendiği bu sergimize emeği geçen herkese ben tebrik ediyorum üretim yapan bu uğurda faaliyet gösterenleri de tebrik ediyorum inşallah bizler yapılan çalışmaların farkında olduğumuz üreten üreticilerin tarımsal üretim yapan insanların bu güzel faaliyetleri farkında olduğu ve emeklerinin karşılığını en güzel şekilde aldığı gelecek günler temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.