son haberler

Ünye’de Triatlon Heyecanı Başladı

Yayınlanma Tarihi: 21 Temmuz 2018 okunma

Ünye’de Triatlon Heyecanı Başladı
Gündem
0

Ünye Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile 21-22 Temmuz tarihlerinde Ünye’de gerçekleştirilecek Triatlon resmi yarışı bugün başladı

Türkiye genelinde İzmir, Kuşadası, Fethiye, Antalya, Alanya, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Gelibolu gibi birçok ilden gelecek olan 227 triatlet Ünye’de gerçekleştirilecek olan yarışlarda mücadele ediyor.

Geçtiğimiz yıl 127 sporcunun yarıştığı organizasyon sonrası Türkiye Triatlon Federasyonu Ünye’de resmi yarışların yapılması kararını almıştı. 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışlarda Ünye, Olimpik branşta Türkiye’de ki 3 organizasyondan birine ev sahipliği yapmış oluyor.

6 Kategoride Yarış

Ünye Triatlonunda;

M3, Yıldız, Genç, Paratriatlon, Elit ve yaş grupları olmak üzere 6 kategoride yarışacak olan sporcular, yüzmede 300-375-750-1500 m, bisiklette 5- 10- 20 ve 40 km, koşuda ise 1,25-2,5-5-10 km’lik etaplarda ter dökecekler.

Yarışlar 2 Gün Sürecek

2 sürecek olan yarışlarda 20 Temmuz Cumartesi günü yani bugün M3, Yıldız, Genç ve Paratriatlon kategorilerinde puanlı yarışlar yapıldı.

Yarışlar sabah saat 09.00’da Ünye İskelesi’nden başladı. Yarışların startını Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Akkaya birlikte verdi. Triatletler önce deniz parkuru ardından bisiklet parkuru ve son olarak koşu parkurunu tamamladı.

Gençlerde İlk 3

Yapılan  yarışlarda genç kategorisinin sonuçları belli oldu.

Buna göre;

1- M. Bertuğ Polatçı – Antalya

2- Kıvanç Şahinkaya – İzmir

3- Muzaffer Gür – Antalya

En hızlı olan kategoride gençlerde en erken parkur 1 Saat 5 Dk.’da tamamlandı.

Parkurlar Yaya ve Araç Trafiğine Kapalı

Ünye’de gerçekleştirilecek yarışlar öncesi Cumartesi ve Pazar günleri Ünye’de bazı noktalar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Ünye İskelesi yanında yapılacak olan yüzme etabından sonra bisiklet yarışları için Ünye Cumhuriyet Meydanından, otogara kadar olan 2 bin 500 metrelik sahil yolu araç trafiğine kapatıldı. Aynı şekilde koşu etabının gerçekleştirileceği Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan Topyanı Mevkii’ne kadar olan sahil şeridi yaya trafiğine kapatıldı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.