son haberler

Ünye’de, Tüm Türkiye İle Aynı Anda Fidan Dikildi

Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2019 okunma

Ünye’de, Tüm Türkiye İle Aynı Anda Fidan Dikildi
Gündem
0

Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Türkiye genelinde 11.11.2019 saat 11.11’de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Ünye’de etkinlik kapsamında birçok yerde fidan dikim töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yayımladığı genelgede her yıl 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilirken bu kapsamda Ünye Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda; kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Fındık Fidanı Dikildi!

Türkiye genelinde eşzamanlı olarak Ünye’de de gerçekleştirilen etkinlik Ünye Ceza İnfaz Kurumu’ndan başladı. Etkinlik daha sonra Akçay Mevkii’nde Ünye’deki tüm okulların katılımı ile fidan dikim programıyla devam etti. Ardından Orhun Güven’in bahçesinde fındık fidanı dikim etkinliği ile sona erdi.

“İnşallah Geleceğe Nefes Olurlar”

Ünye Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde “Geleceğe Nefes” kampanyasında bir rekor denemesine katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hepimizin diktiği fidanlar geleceğe nefes olur.”dedi. Aydın; Ünye’de mavi ladin, zakkum, sarı çam, fıstık çamı, sahil çamı, selvi başta olmak üzere 24 tür fidanın  toprakla buluşturulduğu etkinlikte 40 bin fidan dikiminin gerçekleştirildiğini, 15 bin fidanın ise vatandaşlara dağıtıldığına işaret etti.

“Hükümlülerle Başlatılması Olayı Daha Anlamlı Kılıyor”

Etkinlikte konuşan Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ etkinlikle ilgili olarak, “Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak uygulanmakta olan fidan dikme etkinliğinin ceza infaz kurumunda hükümlü arkadaşlarla gerçekleştirilmesi olayı daha anlamlı kılmaktadır.” dedi.

“Vatanımızı Hem Korumalı Hem De Güzelleştirmeliyiz”

Programda konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, vatan toprağını her türlü istiladan korumakla beraber erozyondan da muhafaza etmek gerektiğine dikkat çekerek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımıza yürütülen Geleceğe nefes projesi ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıldönümünün ertesi gününde güzel bir kampanyanın içerisinde bulunuyoruz. Dünyaya örnek olacak ve bir rekor denemesi olan bu ağaç dikme programı ile güzel vatanımızı, güzel ülkemizi hem korurken hem de güzelleştireceğiz. Herkes kendi ilini, ilçesini, kendi okulunun, kendi evinin bahçesine ağaç dikerken tüm ülkemizin ağaç ve orman emvaline katkı sağlamış bulunacağız.”dedi.

Birlikte Nefes Oluşturacağız

11 Kasım 2019 saat 11:11 itibari ile 11 milyon fidanın toprakla buluşmaya başladığını ifade eden Ünye Kaymakamı Güney, “11 milyon ağaç gibi büyük bir rakam aynı gün, aynı saat, aynı uğurda yanı hedefe giden bireylerin ağaç dikmesiyle beraber ülkemizle birlikte nefes oluşturacağız. Sevgi ormanlarını birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek güzellikleri bir araya getireceğiz. Bizler aynı amaç uğrunda güzel hedefler uğrunda bir araya geldiğimizde dünyaya örnek olacak güzel eserler vücuda getirebiliyoruz”  diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.