son haberler

Ünye’de Vefa Kampanyası!

Yayınlanma Tarihi: 25 Mart 2020 okunma

Ünye’de Vefa Kampanyası!
Gündem
0

Ünye’de Kaymakamlık ve belediye öncülüğünde vefa kampanyası başlatıldı.

Ülkemizde ve Dünya’da etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığımız zorlu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan kampanyaya oda, borsa ve yardım dernekleri de destek verdi.

Ünye Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlık ederken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye Müftüsü Ali Işık, SYDV Müdürü Hakan Kuzu, ÜTSO Başkanı İrfan Akar, ÜTB Başkanı Mustafa Uslu, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Özkan, Ünye Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ali Özkan, Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek,Ünye El Ele Derneği Başkanı Fatih Uygun ve Kızılay Ünye Şubesi Başkanı İsmet Küçükoğlu katıldı.

“Şimdi Vefa Zamanı”

Toplantının ardından Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı açıklamada, “65 yaş üstünde vatandaşlarımızın sokağa çıkmamaları konusunda bir yasak var. Ancak bu salgın bu vatandaşlarımızı kapsamıyor. Hepimizin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Bu süreçte işyerlerimiz kapanmış durumda, dar gelirli ailelerimiz var. Günlük çalışarak kendini idame ettiriyorlardı. Günlük çalışanların dışında da ihtiyaç sahibi ailelerimiz var. Sayın Kaymakamımız, Oda ve STK temsilcisi arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda Ünye’de bir vefa zamanı olduğunu, ekonomik durumu olmayan ailelerimize ve bireylerimize yönelik Ünye olarak el birliği ve gönül birliği vererek birlikte bu süreci geçirmek için bir kampanya düzenledik. Hayırsever Ünyelilerin katkılarıyla oluşturacağımız kampanya ile muhtaç ailelerimize ulaştıracağız. Ramazan ayında yapılan yardımlarımızı bir ay öne çekerek bu zorlu süreci aşmayı planladık. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Yardımlar İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılacak”

Kampanya ile ilgili bilgi veren Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “zor zamanlar insanların birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşma duygularının hat safhaya ulaştığı anlardır. Bu anlamda Ünye birçok projede sivil insiyatif alarak yerel yönetimleri ve meslek odalarıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte güzel işlerin altına imza atan bir ilçemiz. İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu Valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız tarafından yürütülen bir vefa çalışmamız var. Bu çalışma sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ve engelli vatandaşlarımızın günlük acil ihtiyaçlarının kamu görevlilerince karşılandığı bir çalışma. Bu süreç sadece sokağa çıkma yasağı olan vatandaşlarımız için değil ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarımızın durumunun değerlendirilmesini de ortaya koydu. İşyerlerinin bir çoğunun kapandığı, günlük çalışarak geçimini sağlayan vatandaşların işyerlerinin kapanmasıyla sıkıntıya düştüğü bu süreçte biz de bir kampanya düzenledik. Kaymakamlığımız başkanlığında yürütülecek kampanya ile hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ister bir paket, ister bir koli olsun tek elden toplanarak ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilecek. Yardım kampanyamız temel ihtiyaç malzemelerinden oluşacak. Vatandaşlarımız zekat ve sadaka hatta Ramazan’da fitrelerini bu kampanyayla ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecektir. Ben kampanyada destek veren oda ve derneklerimize, belediyemize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.