son haberler

Ünye’de “Yeşil Ünye Doğal Ot Festivali” Yapılacak

Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2020 okunma

Ünye’de “Yeşil Ünye Doğal Ot Festivali” Yapılacak
Gündem
0

Ünye Ziraat Odası muhtar ve delegeleri ile bir araya gelerek 2019-2020 değerlendirdi. Toplantıda Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Ünye Kent Konseyi ile iş birliği ve Ünye’deki tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile “Yeşil Ünye Doğal Ot Festivali” yapacaklarını söyledi.

Ünye Atatürk Parkı sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda Ünye Ziraat Odası Ziraat Mühendisleri İbrahim Hakan Gün, Derya Üstün ve Elif Mutlu üreticilere yönelik yürüttükleri çalışmalar ve projelerle ilgili sunumlar yaptı.

“Yeşil Ünye Doğal Ot Festivali”

Programda konuşan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman Odanın yaptığı çalışmalar, yürüttüğü projelerle ilgili bilgiler vererek “Ünye biyo çeşitlilik anlamında beklide Türkiye’nin en zengin ilçesi. Ülkemizin her yeri cennet ama Karadeniz bize bir lütuf, bunu bilmemiz lazım. Biz hiçbir tohum ekmeden, çaba harcamadan 50’nin üzerinde, ekerek direk ise 300’e yakın biyo çeşitliliğimiz var. Bu anlamda Ünye Kent Konseyi ile 4 aya yakın bir süredir çalışma içerisindeyiz. Sayın Kaymakamımıza konuyu anlattığımızda projeyi heyecanla karşıladı. Tüm siyasi partilerimizi ziyarete ederek onların da desteğini aldık. En son Ünye Belediyesi’nden görevli arkadaşlar geldiğinde projemizin ismini de yavaş yavaş oluşturarak “Yeşil Ünye Doğal Ot Festivali” koyduk adını. Festivaller eğer yerel dinamiklerle olursa o marka şehir elde edilir diye düşünüyorum” dedi.

“Ürün Çeşitliliğimiz Gün Geçtikçe Artıyor”

Programda konuşan Ordu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ekrem Oğurlu, “ Ordu dediğimizde aklımıza ilk olarak fındık geliyor ardından bal geliyor. Ürün çeşitliliğimiz gün geçtikçe artıyor. Fındıkta bilindiği üzere Dünya lideriyiz. Bu konumumuzu da sürdürmemiz gerekiyor. Bunu da yapabilmemiz için iki yolumuz var. Bu da fındıkta kalite ve verimliliğin arttırılması. Önce kaliteli üretim yapacağız daha sonra ise verimliliği attıracağız. Bununla ilgili ziraat Odaları ile projeler yürütüyoruz. Yürütmeye de devam ediyoruz.”dedi.

“Fındık Gibi Kıymetli Bir Ürünün Sahibiyiz”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı programda, “Fındığın Dünya’da yüzde 70’ini biz üretiyoruz. Ürettiğimizin de yüzde 70’ini ihraç eder durumdayız. Böyle bir nimetin ve Kıymetli ürünün sahibiyiz. Buna da iyi sahip çıkmalıyız. İhracatta ki payımızı korumak için birim alanda ki verimliliği arttırırken aynı zamanda kaliteyi de muhafaza etmemiz lazım. Bölgemizde ki biyo çeşitliliği desteklemek adına, üreticimizi desteklemek adına ot festivali düzenleyelim bir farkındalık oluşturalım istedik. İnşallah bölgemizde ki biyo çeşitliliğin tanınmasına vesile oluruz” diye konuştu.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise programda çocukların toprakla buluşması gerektiğini ifade ederek bu tür projelere her zaman destek olacaklarını ve yakındna takip edeceğini söyledi. Kaymkam Güney “Çiftçi kimse bir şey anlatmıyor diye şikayet eder. Tarım Müdürlüğü ile ziraat Odası anlatacak kimse bulamıyoruz diye şikayet eder. Bu 20 yıldır kangrenleşmiş bir sorun. Bunun belirli mekanda, belirli günlerde disipline edilmesini istiyorum. Diğer taraftan buraya gelen ekiplerimiz ne kadar fazla üretici ile bir araya gelirse o derece gayretle çalışır” dedi.

Programda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren Ünyeli çiftçilere ödülleri ve plaketleri de verildi.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.