son haberler

Ünye’de Yoğun Bakım Yatak Sayısı Arttırıldı!

Yayınlanma Tarihi: 2 Aralık 2020 okunma

Ünye’de Yoğun Bakım Yatak Sayısı Arttırıldı!
Gündem
0

Ünye’de Koronavirüsle mücadele kapsamında hastanenin yoğun bakım sayısı arttırılırken Bakanlık tarafından gönderilen yeni solumun cihazları da ilçeye ulaştı.

Koronavirüs Salgını’na karşı tedbirler artırıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasının yanı sıra Ünye’de hastaneye de cihaz ve yatak takviyesi yapıldı. Ünye Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde COVİD-19 Polikliği kurulmuş, şüpheli ve testi pozitif çıkan hastaların sağlık sorunları bu bölümden giderilmeye başlanmıştı.

Hastaney yönetimi üst düzey tedbirler alarak salgınla mücadelesini sürdürürken son olarak 24 adet yoğun bakım yatağı da hastanede kuruldu. Vaka sayılarının artması ve yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranı göz önüne alınarak kurulan yataklarla Covid-19 yoğun bakımına ciddi bir takviye yapılmış oldu. Sağlık Bakanlığı ayrıca Ünye’ye yerli solunum cihazları da gönderdi.

Hastaneye yapılan cihaz takviyesi ihtiyacı önemli derecede sağlamasına rağmen yetkililer ve sağlık çalışanları vatandaşlardan COVİD-19 ile mücadelede hijyen+sosyal mesafe ve maske kuralına uymaları konusunda duyarlılık bekliyor.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.