son haberler

Ünye’de Yön Değişikliği Şaşırttı!

Yayınlanma Tarihi: 6 Temmuz 2020 okunma

Ünye’de Yön Değişikliği Şaşırttı!
Gündem
0

Ünye’nin bazı caddelerinde yön değişikliği yapılırken bu duruma alışık olmayan sürücüler şaşkınlık yaşadı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Merkez Büyük Camii Mevkii’nde asfatlama çalışması yaptı. Asfalt çalışmasının tamamlanmasının ardından bazı caddelerde yön değişikliği yapıldı. Sessiz sedasız yapılan yön değişikliği test aşamasında vatandaşların kafasını karıştırdı.

Hanboğazı’ndaki Trafik Yoğunluğu!

Karadeniz’in İç Anadolu’ya açılan kapısı olan Ünye’nin Akkuş-Niksar Caddesi Hanboğazı Mevkii’nde trafik yoğunluğunu azaltmak için uygulanan yön değişikliği ile Hükümet Caddesi’nde düzenleme yapıldı. Buna göre Büyük Camii Mevkii’nden Hanboğazı’na giden yola tersine istikamet verildi. En işlek caddelerden olan bu yolda yapılan değişiklikle Cumhuriyet Meydanı’ndan Hanboğazı istikametine gidecek olan araçlar Büyük Camii yanından sağa dönmek zorunda ya da sola dönerek Rüzgarlı Sokak’tan Karadeniz Sahil Yolu’na çıkmak zorunda.

Eski Pazaryeri Tek Yön

Kaledere Mahallesi’nde daha önce kurulan eski Pazaryeri’nde de tersine tek yön uygulaması yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bitirdiği asfalt çalışmalarının ardından 20 Temmuz Caddesi’nde de tersine yön değişikliği yapıldı. Ünye Merkez Büyük Camii Mevkii’nden 20 Temmuz Caddesi istikametine tek yön olarak değişim yapıldı. Buna paralel olarak 15 Temmuz Meydanı’ndan ise Büyük Camii yönüne Cengiz Topel Caddesi’nden gidilebilinecek.

Çınarlık Mahallesi’ne Gidiş Var, Dönüş Yok!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce yapılan yol çalışmasının ardından Kaledere Okulu’ndan Çınarlık Mahallesi ve devamında Saraçlı Mahallesi’ne bağlanan yolun dönüşünün olmaması Ünye’nin nüfus yoğunluğu en fazla olan bu mevkide sıkça sorun olmuştu.

Vatandaşlar bu sıkıntıyı dile getirirken dönüş güzergah olarak Yunus Emre Okulu yanındaki sokağın asfaltlanarak 20 Temmuz Caddesi’ne ve Cumhuriyet Meydanı’na bağlanmasını istemişti. Buna rağmen bu güzergahta sorunun çözülmediği görüldü. Ünye Merkez Büyük Camii Mevkii’nden yola çıkan bir sürücü için Çınarlık Mahallesi ve devamına ulaşması için iki seçenek bulunuyor. Bunlardan biri Çınarlık Caddesi olurken diğeri ise yeni yapılan düzenleme ile 20 Temmuz Caddesi oldu.

Ancak Çınarlık Mahallesi ve devamındaki mahallelerden şehir merkezine ulaşmak isteyen bir sürücü yeni düzenleme ile sadece Akkuş- Niksar Caddesi’ni kullanmak zorunda.

Yapılan bu değişikliklerle ilgili henüz yetkililerden bir açıklama yapılmadı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.