son haberler

Ünyeli İşadamlarından Eğitime Destek!

Yayınlanma Tarihi: 20 Aralık 2019 okunma

Ünyeli İşadamlarından Eğitime Destek!
Gündem
0

Ünyeli Sanayici ve İşadamları Derneği (ÜNSİYAD) tarafından Ünye’de Robotik Kodlama ve Stem Laboratuvarı açıldı.

Ünyeli İşadamlarının desteğiyle Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturulan laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, ÜNSİYAD Başkanı Kemal Yankuncu ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, kurum idarecileri ve davetliler katıldı.

“Robotik Kodlama Laboratuvarı Öğrencilerin Becerilerini Ön Plana Çıkaracaktır”

Makine kontrol sistemi, bilgisayar, yazılım, kontrol birimleri ile beraber uzay bilimlerini de içine alan ortak kodlama sistemi olan Robotik Kodlama ve Stem Laboratuvarı açılışında konuşan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “bilgisayar, yazılım, kontrol birimleri ile beraber robotik alanda belli koşullara göre çalışılabilmesi, mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamlı kontrollerin sağlanması birçok mühendislik uygulamaları yapılacaktır. Burada öğrencilerimiz alacağı kodlama eğitimi sayesinde çocuklarımızın analitik düşünme, eleştriel düşünme, problem çözebilme ve tasarım odaklı düşünebilme gibi becerileri ön plana çıkacaktır” dedi.

“16 Milyonluk Kentte Yaşamamız Bizi, Memleketimizden Koparmadı”

ÜNSİYAD Başkanı Kemal Yankuncu ise “bizi buraya davet ettiğiniz günden bu yana İstanbul’daki dostlarımızla bu heyecanı yaşıyoruz. Bu heyecanın burada en güzel şekilde noktalanmasını diliyorum. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir derler. Ben gerçekten Ünye’mizde görev yapan değerli kaymakamımızı, müdürümüzü ve ekibini yürekten kutluyorum. Günümüz koşullarında dünya teknolojisine ayak uydurmak adına Ünye’de açtığımız bu laboratuvarımızın çok büyük bir proje olduğuna inanıyorum. Yağmurunda ıslandığımız, güneşinde ısındığımız, çamurunu çiğnedimiz bu coğrafyadan gitmemiz bizleri asla ve asla buraları gözardı etmememiz gerektiğini 16 Milyonluk kentte yaşayarak hissediyoruz. İyi hayat yaşamamız toplumsal sorumluluğumuzu asla yok etmemeli. Biz de bu düşünce ile memleketimize bir katkımız olması amacıyla bu projeye destek verdik” diyerek hayırlı olmasını diledi.

“Bizler Çocuklarımıza Güncel Gelişmelerle İmkan Vermeliyiz”

Ünyeli İşadamlarının eğitime verdiği katkıdan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “kalıcı gelişmenin eğitimle olduğu, bilginin en müsbet güç olduğu bir dünyada yapay zekaların, kodlamaların, endüstri 4.0’ın konuşulduğu günümüz dünyasında bizler çocuklarımıza dünyanın güncel gelişimine uygun imkanları vermek durumundayız. Bugün Dünya 4.0 teknolojisine nasıl geçiyorsa, bizlerin de aynı parelelde ve aynı hızda buna geçmemiz lazım. Bu nedenle Ünyeli İşadamlarımızın bu projeye katkıları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ünsiyad yönetimine teşekkür belgesi verildi.

Programda daha sonra laboratuvarın açılışı katılanlar tarafından yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.