son haberler

Ünyeli Profesör Şen Dünya Perinatoloji Derneği Başkanı Seçildi

Yayınlanma Tarihi: 22 Ekim 2019 okunma

Ünyeli Profesör Şen Dünya Perinatoloji Derneği Başkanı Seçildi
Gündem
0

Perinatal Tıp Vakfı Başkanı ve Türk Perinatoloji Derneği Kurucusu Prof. Dr. Cihat Şen, Dünya Perinatoloji Derneği Başkanı seçildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şen, “Türkiye’deki bilimsel seviyenin gücünün ve ülkemizin dünyadaki saygınlığının bir göstergesi olarak bu derneğe başkan seçildim” şeklinde konuştu. Perinatal Tıp Vakfı Başkanı ve özel bir hastanenin Perinatal Tanı ve Tedavi Merkezi´nde görev yapan Prof. Dr. Cihat Şen, Dünya Perinatoloji Derneği Başkanı (WAPM) seçildi. Prof. Dr. Şen, Madrid´de düzenlenen Perinatoloji Kongresi´nde devraldığı yeni görevi hakkında değerlendirmelerde bulundu ve derneğin hedeflerini ile gerçekleştireceği çalışmaları anlattı.

“4 Yıl Boyunca Dernek Başkanlığı Yapacağım”
Dünya Perinatoloji Derneği’nin dünyanın her ülkesinden üyesi olduğunu belirten Prof. Dr. Cihat Şen, “Her ülkenin perinatoloji alanında doktor ve profesörleri bu derneğin üyesi. Derneğin 22 kişilik konseyi ve her ülkeden bir temsilcisi var. Dernek, her 2 yılda bir başkanını seçiyor. Bu yıl Türkiye’den ben başkan seçildim. Bu Türkiye için ilk örnek. Dernekteki 28 yıllık çalışmalarımdan dolayı ilk defa 2 yıllığına değil 4 yıllığına dernek başkanı seçildim” diye konuştu.
“Eşit ve İyi Tıp Hizmeti İçin Çalışıyoruz”
Derneğin gebelikle ilgili bilimsel ve tıbbi son gelişmeleri klinik uygulamalara aktardığını ifade eden Prof. Dr. Şen, derneğin hedeflerini şu sözlerle anlattı: “Türkiye’deki bilimsel seviyenin ve Türkiye’nin dünyadaki saygınlığının gücünü göstermek amacıyla derneğe başkan seçildim. Dernek ve üyelerinin benden beklentileri yüksek. En son gelişmelerin doktorlara aktarılması ve dolayısıyla bunun gebe sağlığına yansımasını sağlamak için hazırladığım projelerim var. Gerek Orta Doğu, gerek Afrika, gerekse Asya ülkelerinde mezuniyet sonrası eğitim ve kurs programları düzenliyoruz. Oradaki doktorların kendi ülkelerinin gerçeğine göre eğitimi sağlanıyor. Bir teknolojik gelişme o ülkede uygulanamıyorsa (anne karnında bebek ameliyatları gibi) o zaman bu tedavilerin yapıldığı merkezlerde bu hastalara öncelik veriyoruz. Bu merkezlerden biri de Türkiye yani İstanbul. Ben de Türkiye’de o tedavi merkezlerinin başındayım.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.