son haberler

Ünyeli Sporcular Derece İle Döndü

Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2017 okunma

Ünyeli Sporcular Derece İle Döndü
Gündem
0

Türkiye Salon Federasyonu Okçuluk Türkiye Şampiyonası için hazırlıklarını tamamlayan Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcuları ilk 10’a girerek büyük bir başarıya imza attı.

14-17 Aralık tarihleri arasında Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun takviminde yer alan Türkiye Salon Federasyonu Okçuluk Türkiye Şampiyonası için Samsun’a giden Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü’ne bağlı 12 sporcu zorlu müsabakadan derece ile döndü.

1021 sporcunun katılımıyla Avrupa’da bir ilkin gerçekleştirildiği şampiyonayı Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya değerlendirdi.

12 sporcunun 6-7 tanesinin1021 sporcu içinden ilk 40’ta yer aldığını ifade eden Başkan yerlikaya, ” hedefimiz ilk 32’nin içinde yer almaktı. Çünkü ilk 32’nin içinde yer alan sporcular Milli Takım Seçmeleri’ne gitmeye hak kazanıyor. Ama üç yıllık geçmişe sahip bir kulüp için güzel bir başarı aldığımızı düşünüyorum” dedi.

Ünyeli Meryem Yazıcı Milli Takım Yolunda

Bayanlarda bir sporcunun başarısının çok konuşulduğunu ifade eden Başkan Yerlikaya, “Bayan takımında bir sporcumuz ilk 32’ye girmeyi başardı. Hatta 22. sırada şampiyonayı bitirerek adını milli takıma yazdırdı. Bu başarıyı da milli takımdan gelen sporcuyu eleyerek hak etti. Meryem Yazıcı adlı sporcumuzu tebrik ediyoruz. Meryem Yazıcı’nın finaldeki atışları hakemler tarafından yakın tarihte böyle bir performansın sergilenmediğini söylendi. Bu bizim için de gurur verici” dedi.

Tek Atışla Derece Yaptı  

Başkan Yerlikaya şampiyona ile ilgili Ünyeli sporcuların üstün gayretleri olduğunu ifade ederken, “Meryem Yazıcı finalde Antalya bölgesinden bir sporcu ile karşı karşıya geldi. İlk atışı rakip yaptı ve 10 numaraya attı. İyi bir atış oldu ve hatta bizim umutlarımız tükendi ancak sporcumuz inandı ve tek atışla X bölgesine okunu attı. Bu atış salonun alkışını aldı ve biz de gururlandık” diye konuştu.

Okçulukta Bölgesel Lig Kuruldu

Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun yeni bir yapılaşmaya girdiğini ifade eden Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya, “bu yeni yapılaşma ile U15 altı diye bölgesel lig kuruldu. Bölge olarak da Ordu seçildi. Dolayısıyla Ordu’da böyle bir aktivite olmadığı için temsilcisi biz olacağız. Trabzon, Giresun, Rize, Tokat, Samsun, Sivas var. Yılda iki kez müsabaka yapılacak. Bu illerdeki sporcular bize gelecek ve güzel bir müsabaka olacak. Ünye’nin başarısı diğer kulüpler tarafından da takdirle izleniyor. Hatta birçok antrenör Ünye’ye gelmek istiyor. Türkiye genelinde 32 kulüp arasından ilk 10’a girmek bizim için büyük bir başarı” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.