son haberler

Ünyeliler Çamlığın Geleceğini Tartıştı

Yayınlanma Tarihi: 6 Aralık 2019 okunma

Ünyeliler Çamlığın Geleceğini Tartıştı
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Çamlık’ta uygulayacağı taslak projeyi Ünyelilerin görüşlerine sundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan taslak projenin sunumu Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu Eski Milletvekili Hasan Öz, Ünye Kent Konseyi yönetimi, STK temsilcileri, mühendis ve mimarların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Danışmanı Asım Suyabatmaz bir sunum yaptı.

Hazırlanan taslak projede çamlık bir bütün olarak ele alınırken  çocuk oyun alanları, piknik ve mesire alanları, yürüyüş yolları, mescit ve tuvaletlerin yanı sıra kumsala yapılacak soyunma ve duş kabinleri de anlatıldı.

Ortak Akıl Vurgusu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Danışmanı Asım Suyabatmaz, “Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda hazırladığımız projemizi sizin görüşlerinize sunmaya geldik. Öneri projemizde birinci toplantımızda konuşulan konulara yer verdik. Baktığımızda 3 başlık karşımıza çıktı. Bunlar; doğaya uygun ihtiyacı karşılayacak yapıların yapılması, ağaç sağlıklaştırması ve yeni fidan dikiminin yapılması, imar planının koruyucu yönde değişiklik yapılmasıdır. Birinci toplantıda aldığımız kararlar doğrultusunda bu sonuç çıkmıştır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı öneri projede, çamlık alanı içerisine araç trafiğinin girmemesi, karayolu yanında bulunan otoparka ilave spor aletlerinin bulunduğu alanın da otopark alanı yapılması öngörülüyor. Projede ayrıca bir kaç yere çocuk oyun alanları yapılması, bir adet kır kahvesi konseptinde ahşaptan bir yapının yapılması, yıkılan motelin yerine ise etkinlik alanı olarak düzenlenmesi yer alıyor.

Yapılan sunumun ardından katılanlar öneri projeyi tartıştı. Görüşlerin not alındığı toplantının yeni önerilerin projeye uygulanma sürecinin ardından tekrarlanacağı ifade edildi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.