son haberler

Ünye’nin Dünkü Çocukları Bayrama Hazırlanıyor

Yayınlanma Tarihi: 22 Ekim 2019 okunma

Ünye’nin Dünkü Çocukları Bayrama Hazırlanıyor
Gündem
0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ünye’de yine farklı kutlanacak.

Ünye’de sokak oyunlarını yaşatmak amacıyla 2012 yılında kurulan Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazırlanıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü nedeniyle Ünye Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Bayramı programı planlandı. Bu kapsamda Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği tarafından geleneksel Fener Alayı yürüyüşü organize edildi.

Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Fener Alayı programı organize etti. Ünye Devlet sahil yolu Burunucu Mahallesi Hasanbaba mevkiinen başlayacak yürüyüş sahil yolundan devam edip Ünye Cumhuriyet Meydanında sona erecek.Dernekten yapılan açıklama,” slogan ve marşlar eşliğinde kalabalık olarak yürüyerek sokakları seslerimizle yankılandıralım ve ellerimizdeki fenerlerle aydınlatalım istiyoruz. Her yıl Türkiye de büyük bir coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın,  fener alayı etkinliğine  katılmak isteyen herkesi 28 Ekim Pazartesi akşamı davet ediyoruz” denildi.

29 ekim Salı günü Ünye Cumhuriyet meydanında düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı programına derneğimiz  halk oyunları düzenleme büyükler dalında Ordu il birincisi ve Karadeniz bölge ikincisi olan ekibimiz gösteri yapacaktır.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.