son haberler

Ünye’nin Pazar Yerinde Değişiklik!

Yayınlanma Tarihi: 3 Haziran 2020 okunma

Ünye’nin Pazar Yerinde Değişiklik!
Gündem
0

Ünye’de Çarşamba günü kurulan pazarı yeri Liseler Mahallesi Tabakhane Deresi yanına taşınıyor.

Bu uygulama önümüzdeki haftadan itibaren geçerli olacak. Ünye Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıda ayrıca Bayramca Mahallesi’ne kurulan pazarın da kaldırılacağı, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Pazar günü kurulan pazarın ise Çarşamba Pazarı’nın kurulacağı yer olan Liseler Mahallesi Tabakhane Deresi yanına taşınacağı kararlaştırıldı.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlığında ilçede kurulan pazaryerine ilişkin görüşlerin alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Güney’in yanı sıra Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlgili Belediye Birim amirleri, ilgili STK temsilcileri, Kent Konseyi ve Pazarcı dernek yöneticileri katıldı.

Toplantıda katılanlar pazaryeri ile ilgili görüşlerini belirtirken toplantının sonunda Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney açıklamalarda bulundu.

“Pazaryeri Ortak Kararla Değiştirildi”

Ünye’nin en büyük pazarı olan Çarşamba günü kurulan Pazar yerinin alınan karar doğrultusunda Liseler Mahallesi Tabakhane  Deresi yanı Adliye arkasına taşınacağını açıklayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “pandemi sürecinden geçtiğimiz şu günlerde normalleşme sürecine geçişte bazı kararlar aldık. Özellikle konfeksiyon ve hırdavat türü tezgah kuran esnaflarımızın pandemi sürecinde tezgah açmaları durdurulmuştu. Ancak normalleşme sürecine girerken belirli şartlar dahilinde gevşemeler oluştu. Bu nedenle yaptığımız toplantıda daha önce de yaptığımız toplantılar sonucunda 15 Temmuz Meydanı çevresine Çarşamba günü kurulan pazaryerinin insan ve trafik yoğunluğunu kaldırmadığını farklı bir noktaya taşınması gerektiği konusunda bir çalışmamız vardı. Bu çalışmamızın gerekliliğini geldiğimiz süreçte daha da çok görmüş bulunmaktayız. Sosyal mesafenin uygulanması ve tezgahlar arasında mesefelerin sağlanması amacıyla Çarşamba günü kurulan Pazar yerimizin Adliye Binası karşısındaki Tabakhane Deresi yanında kurulmasını kararlaştırdık. Yeni yerdeki alan genişliği nedeniyle sosyal mesafeye daha fazla uyulacağını düşünmekteyiz. Minibüs Garajı’ndan başlayarak geniş bir alanı pazarcı esnaflarımız için belirledik. Gerekli çizgi çalışmalarını da yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yani 10 Haziran tarihi itibariyle Pazar yeri yeni yerinde kurulacaktır” dedi.

“Çarşamba ve Pazar Günü Kurulacak”

Başkan Tavlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ne Pazar günü kurulan pazarın da aynı yere kurulacağını belirterek, “Yeni Pazar yerinin bulunduğu nokta önemli bir merkezi temsil ediyor. Liseler Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi ve Bayramca Mahallesi’ne yakın bir alan olması nedeniyle Bayramca Mahallesi’ndeki Cuma günü kurulan pazarı da kaldırmış bulunuyoruz. Çarşamba ve Pazar günü aynı noktaya Pazar kurulacak ve vatandaşlarımıza hizmet verecektir” diye konuştu.

“Bu Kararla İleride Yaşanacak Sorunların Önüne Geçtik”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “ Pazar yeri ile ilgili yaptığımız toplantıda önemli ve tarihi bir karar alındığını müşeade ediyoruz. Sorunlar istişare edilip, her kesimin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak çözüldüğünde hem değişimden yaşanan sorunlar en aza indiriliyor hem de daha çok kesimi memnun ediyor. Bu nedenle mevcut Pazar yerinin insan ve araç trafiği bakımından daha zor bir duruma girmemesi açısından önceden aldığımız bu karar ile ileride yaşanacakların önüne geçmiş olduk. Vatandaşlarımız yeni yere daha rahat ulaşacak, pazarcılarımız da satışını daha rahat yapacak. Bu nedenle Ünye’nin Pazar yeri konusunda yaptığımız değişim kararının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ünye’nin Yöresel Pazarı Olacak

Ünye’nin yöresel ürünleri konusunda ise Kaymakam Güney, “Ünye’de üretilen yöresel ürünler konusunda da köylü pazarımız için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda Ünye olarak bir fark yaratabilirsek, bölgede de farkımızı ortaya koyabiliriz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.