son haberler

Ünye’nin Sorunlarına Ankara’da Çözüm Arandı!

Yayınlanma Tarihi: 28 Eylül 2020 okunma

Ünye’nin Sorunlarına Ankara’da Çözüm Arandı!
Gündem
0

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan geçtiğimiz hafta Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile yaptığı Ankara temasını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.Ü

Ünye’nin 3 Önemli Projesi Ankara’da Görüşüldü!

Ankara temaslarına AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile başladıklarını ifade eden Başkan Argan Ünye’nin önemli projeleri olan OSB, Üniversite Yerleşkesi ve Kültür Sarayı projelerinde görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

“Kültür Merkezi Sorunu Çözülecek!”

Başkan Argan, “Geçen hafta bir Ankara ziyaretimiz oldu. Tabi ki uzun zamandan beri Ankara ziyareti gerçekleştiremedik. Bu manada belki sorunlarımız ve problemlerimiz çoğaldı. Ama şunu da unutmamak lazım pandemi tüm Dünya’yı etkiledi. Bizlerin sağlığını etkilediği gibi ekonomik ve sosyal yaşamını da etkiledi. İlk olarak Ünyeli hemşehrimiz Ak Parti Genel Başkanvekilimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a ziyarette bulunduk. Tabi malum konu Ünye Kültür Merkezi. Yaklaşık bir saati aşkın bir süre kendisi ile sohbet ettik. Burada Kültür Merkezi ile ilgili şunu söyleyeyim; 2020 yılı yatırım programında iki tane olan Kültür Merkezi’nden bir tanesi de bizim Ünye Kültür Merkezi. Yani hiçbir yerde devletin yatırım yapmadığı ortamda Ünye’de başlamış olması gerçekten çok ciddi kazanımdır. Bunu başlatmada temel esas alınan Ünye ve Ünyeli’nin gücü idi. Pandeminin pik yapmış olduğu dönemde bunun başlamış olması gerçekten önemli. Çünkü bir yerde eğer devlet yatırımı yapılacaksa bunun yer seçimi önemli. Yer seçimini yaptıktan sonra bunun planı, programı, bunun ihale edilmesi ardından ihalenin sonuçlanması, askıya çıkması en az bir, bir buçuk yıllık bir süreçtir. Bu süreçlerin hepsinin geride bırakıldığını biliyoruz. Bugün geldiğimiz noktada da Genel Başkanvekilimize konuyu anlattık. Genel Başkanvekilimizde Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy Bakanımızı arayarak uzun uzun konuştular. Sayın Bakanımız, Başkanvekilimize; 3.5 milyon lira parayı sizin adınızın gelmesi ile birlikte ben hemen çıkardım, dediğini duyduk. Tabi burada şöyle bir durum da var. Kültür Bakanlığımızın gelirlerinin tabiat varlıklarından kazandığı ve bu pandemi sürecinde de bir takım kısıtlamalara gidildiğini öğrendik. Bu nedenle yapılacak yatırımlara da bunun yansıdığı ifade edildi. Sorunun nasıl çözülebileceği konusunda ise Strateji ve Bütçe Başkanımız ile görüşerek 2021 yılı bütçesinden Kültür Merkezi için bir miktar para ayırabilineceği ifade edildi. Ardından da buranın tekrar başlaması söz konusu olacak. Ünye’deki Kültür Merkezi’nin başlaması ile ilgili bir formül üzerinde çalıştıklarını ve hızlıca yapımına başlanacağının mesajını bizlere net bir şekilde ifade ettiler” dedi.

Ünye OSB’de Son Durum!

Başkan Argan, Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili ise yaptıkları görüşmelere değinerek, “Bu hususla ilgili de şuanda yapmış olduğumuz altyapı proje ihalesi ile ilgili süreç devam ediyor. Tabi ki ufak tefek zamanlamalarda kaymalar oldu. Pandemi süreci nedeniyle Bakanlıklardaki esnek çalışma yönteminden dolayı proje ihalemiz bizim düşündüğümüz ve beklediğimizden biraz daha ileri takvime doğru ilerledi. Orada Kasım ayının on beşine kadar altyapı yapım ihalesinin çıkmasıyla ilgili süreci konuştuk. Proje bir mimari proje değil, bakanlıkların incelediği, burayı alan firmanın da yerinde gelip incelediği projedir. Allah’tan bir şey olmazsa muradımız Kasım’ın on beşine kadar Altyapı Uygulama İhalesi’ne başlamak. Altyapı uygulama ihalesi başlayınca artık fiili olarak Ünye’de 5000 civarında işsizin iş bulması ve kırk yıldırda hayal etmiş olduğumuz bir projenin hayata geçirilmesi sağlanmış olacak. Bugün itibariyle orada parselizasyonların yapıldığını, tapularında çıktığını söyleyebilirim. Artık OSB ile ilgili orada iş yapmak isteyen müteşebbislerin sözleşme aşamasına gelindi” diye konuştu.

Üniversite Yerleşkesi Görüşüldü

Üniversite yerleşkesi ile ilgili de daha önce ifade ettiğimiz üzere her şeyin güzel ve istenildiği şekilde gittiğini söyleyebiliriz. Sayın Rektörümüzle inşallah bu hafta konuyla ilgili görüşme yapacağız. Burada bir protokol hazırlayacağız. Protokolümüzde son aşamaya geldi. Bundan sonraki safhada önümüzde bir bürokratik bir engel yok.Sadece zamanlama ile ilgili içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı çok hızlı ilerleyemiyoruz. Ama güzel gelişmelerin ve sonuçların alınacağı bir Ünye inşallah hep beraber önümüzde olacak” dedi.

“Ünye-Akkuş-Niksar Yolu İçin Randevu Talep Edeceğiz”

Karadeniz’in İçanadolu’ya en kısa ulaşım güzergahı olan ve yıllardır yapılmayı bekleyen Ünye-Akkuş-Niksar Yolu ile ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Argan, “Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun Tokat’ta yapmış olduğu bir açıklama var. Bu açıklama bizler açısından önemli ve hakikaten kayda değer bir açıklama. Bu hususta da sadece Ünye-Akkuş-Niksar Yolu ile ilgili mevcut üç ilçe başkanımız ve belediye başkanımızla beraber Genel Başkanvekilimizden tekrar bir randevu talep ettik. Burada bu yolun yapımı ile ilgili sadecehedefe odaklanmak kaydıyla bir talebimiz var. Genel Başkanvekilimiz de inşallah zaman nispetinde bu görüşmeyi ayarlayacak. Onunla görüşerek bakanımızla bizzat bu konuyu birinci elden aynen Kültür ve Turizm Bakanımızla konuştuğumuz gibi konuşma arzusundayız” diye konuştu.

Argan’dan Devam Sinyali

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, basın toplantısında yaklaşan Ünye Kongresi’ni de değerlendirdi. Kongreye Ak Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u da davet ettiklerini ifade eden Başkan Argan, “Genel Başkanvekilimizin Ünyelilere olan selamını da iletmek istiyorum. Önümüzdeki hafta Ünyemizde inşallah kongremizi gerçekleştireceğiz. Ünyeli hemşehrilerimizi sizlerin aracılığıyla kongremize davet ediyorum. Genel Başkanvekilimizinde herhangi bir aksaklık ve ani bir işi olmaz ise kongremize katılma isteğinin olduğunu ve gelmek istediğini bizlere de ifade ettiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Genel Merkezimize ulaşmış olan bir adayın olmadığını biliyorum. Adaylık konusunda da hiçbir zaman bir makama, bir mevkiye talip olmadım. Allah bize bahşettiği için biz buradayız. Bu nedenle değişim ile ilgili genel merkezimiz aylar öncesinden çalışma başlatıyor ve Ünye için bize görev verilirse devam ederiz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.