son haberler

Ünye’ye Kış Gelmedi!

Yayınlanma Tarihi: 13 Ocak 2021 okunma

Ünye’ye Kış Gelmedi!
Gündem
0

Son yıllarda mevsimlerde yaşanan değişim bu yıl daha da belirginleşirken Ekim- Kasım aylarında yağması beklenen kar yağışları bu yıl yağmadı. Mevsimlerde yaşanan değişim vatandaşları endişelendirdi.

Karadeniz Bölgesi’nin sahil kesiminde bulunan Ünye’de her yıl Ekim Kasım aylarında soğuk havalarla birlikte kar yağışı görülürdü. Ancak son yıllarda Mevsimin ilk karının yüksek kesimleri yağmasının ardından sahil kesiminde kar görülmemeye başlandı.

Son olarak Ünye, 2020 yılının Ocak ayında yağan kar ile başlayan Kış Mevsimi kısa süre sonra yerini yağmurlu ve soğuk havaya bırakarak bahara merhaba demişti.

 Yaz Sıcaklığında Kış Yaşanıyor

Mevsimlerin değişmesi vatandaşları tedirgin ederken özellikle fındık üretiminin yapıldığı bölgemizde artan sıcaklıklar yalancı bahar havasında geçerek ürünlerin çiçeklenmesine neden oluyor. Bu duruma üreticiler açısından da endişe ile bakılıyor. Yılın 4 mevsimi yağmurlarıyla bilinen Karadeniz’de beklenen seviyede yağmurun da yağmaması yetkilileri önlem almaya yöneltirken önümüzdeki günlerde bölgemiz için kar beklentisi görülüyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.