son haberler

Ünye’ye Kızılay Gençlik Kampı

Yayınlanma Tarihi: 5 Ağustos 2015 okunma

Ünye’ye Kızılay Gençlik Kampı
Gündem
0

Ünye Belediyesi Ağustos ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı, Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kızılay’ın Ünye Çınarsuyu Mevkiine 150 yatak kapasiteli gençlik kampı kuracağını müjdeledi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşen toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ağustos ayı olağan Meclis Toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

“Doğalgaz Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor”
Niksar Caddesi’nde devam eden çalışmaları değerlendiren Başkan Çamyar, doğalgaz çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Ana borular şu anda geçirildi, şu anda yan akslar geçirilmeye devam ediyor. Saray Caddemizde Telekom ve YEDAŞ’ın çalışmalarının yanı sıra kanalizasyon çalışmaları da bitti. Son olarak doğalgaz hattı ile ilgili 20 günlük bir çalışma kaldı. Doğalgaz çalışmaları biter bitmez cadde baştan sona sıcak asfalt ile kaplanacak” diye konuştu.

“Kan Bağışında Ünye Rekoru Kırıldı”
Kızılay, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına da değinen Başkan Çamyar, toplamda 573 ünitelik kan bağışı ile Ünye’nin bağış rekorunun kırıldığını belirtti. Ünye’ye kurulacak olan Kızılay Gençlik Kampı’nı da değerlendiren Başkan Çamyar, “Bu süreçte Kızılay Genel Başkanımızı Ünye’de ağırladık ve bir gençlik kampı kurulması ile ilgili mutabakata vardık. Gençlik kampımız 150 yataklı olacak ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen öğrencilerimizi burada misafir ederek onları birer turizm elçisi olarak buradan göndereceğiz. Bu çalışmayı 2016 yılı yatırım programına alarak başlatmış olacağız.”

unyeye_kizilay_genclik_kampi (2)“Kefeli Han’da Kazı Çalışmaları Sona Erdi”
Kültür yolu projesinin başlangıç noktası olan Kefeli Han’da kazı çalışmalarının bittiğini kaydeden Başkan Çamyar, bundan sonraki süreç ile ilgili verdiği bilgide, “Kefeli Han’da kazı çalışmalarımız sona erdi, artık proje aşamasına geldik. Proje için de bir firmayla anlaşamaya vardık, aralık ayına kadar proje bitecek ve Anıtlar Kurulu’na projeyi onaylatıp restorasyon çalışmalarını başlatacağız. Orayla birleşik Bakırcılar Çarşımızdaki çalışmalar tek yanlı olarak devam ediyor, ancak diğer taraftaki binalar imar yolunda olduğu için hukuki bir sıkıntı doğuyor. Bu noktada anıtlar, imar yolundaki binaların restorasyonuna müsaade etmiyor. Bununla ilgili alt görüşmelerimiz devam ediyor. Bununla birlikte Kadılar Yokuşu’ndan Müze Ev’e geçişle ilgili bir yol için kamulaştırma çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu.

Belediye arşivlerinin dijital ortama aktarılması ile ilgili bir ekibin kurulduğunu belirten Başkan Çamyar, Eylül ayında Kent Bilgi Sisteminin kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Tabakhane’de Yılsonuna Kadar 4 Milyonluk Yatırım
DSİ tarafından başlatılan Tabakhane Deresi ıslah çalışmalarını da değerlendiren Başkan Çamyar, konuyla ilgili, “Tabakhane Deremizin ıslahı için yer teslimini gerçekleştirdik. Yol yapım çalışmaları karayolları tarafından devam ediyor ve yarısı bitmiş durumda. Derenin içi ile ilgili proje 12 trilyonluk bir projedir. Adliyeye kadar olan kısımda duvarlar dekoratif şekillerle süslenecek, yukarı doğru da yine beton dökülerek sular ortada toplanmış olacak. Müteahhit firma 2015 yılı içerisinde 4 milyonluk bir harcama yapmayı planlıyor, adliyeye kadar olan bölüm inşallah bu sene bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.

‘Doğru Olandan Geriye Adım Atmayız’
Son olarak çöp konteynırlarının yer altına alınması ile ilgi bilgiler veren Başkan Çamyar, kamuoyunda çıkan spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, “ Biz hiçbir zaman yaptığımız hizmetlerde doğru olandan geriye adım atmayız. Vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda, yasal çerçeveler içerisinde hizmet üretmeye devam edeceğiz. Şu anda belediyemizde 9 kamyonumuz var, her birinde 3 personel bulunuyor. Proje tamamlandığında biz bu işi bir kamyon ve bir personel ile yapmış olacağız. İhalemizi açık ihale usulüyle gerçekleştireceğiz ve kimin şartları tutuyorsa o ihaleyi almış olacak. Temizlik konusunda da yeni bir sisteme geçerek vakumlu araçlarla en ücra köşelere kadar girip daha sağlıklı bir hizmet üretmiş olacağız. Başkan Çamyar, son olarak Özel Kalem Müdürlüğü’ne Yavuz Şahin’in, İmar İşleri Müdürlüğü’ne Vural Yıldırım’ın asaleten atandığını, diğer atamaların ise vekâleten atama olduğu bilgisini verdi.

Açılış konuşmasının ardından gündemdeki 6 madde görüşüldü. Gündemde görüşülen maddelerden, kapanan belde belediyeleri ve köy tüzel kişiliklerinden devir olunan Ünye Belediyesi Tüzel kişiliğine ait taşınmazların satış talebi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde görüşülen diğer maddelerden Atatürk Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi ve Orta Yılmazlar Mahallelerinde bulunan yerlerin içkili alanlar krokisinde dahil edilmesi talepleri görüşüldü. Taleple ilgili komisyon raporunun okunmasının ardından Fevzi Çakmak ve Orta Yılmazlar Mahallelerinde yer alan mekanlar için içkili alanlar krokisine dahil kararı çıkarken, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yer alan yer için ret kararı verildi. Gündem maddeleri içinde son olarak görüşülen Hurda Satış Komisyonu Üyelerinin belirlenmesi talebi görüşüldü. Serkan Güney, Remzi Taş, Kemal Maral, Abdullah Sarı ve Yahya Karaoğlan Hurda Satış Komisyonu Üyeliğine oy birliği ile seçildi.

Konuşmaların ardından sonlandırılan meclisin bir sonraki toplantısının da 1 Eylül günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.