son haberler

Ustasından Köfte Tarifi

Yayınlanma Tarihi: 20 Temmuz 2018 okunma

Ustasından Köfte Tarifi
Gündem
0

Hemen hemen et seven herkesin beğenerek yediği köfte nasıl yapılıyor, hangi malzeme ne kadar koyuluyor?

İşte ustasından köfte tarifi;

Uzun yıllar kasaplık ve ocak başı köftecilik yapan Sefa Can Güler geçtiğimiz günlerde Kaledere Mahallesi Büyük Camii Caddesi’nde kendi işyerini açtı. Fidan Köfte olarak hizmet verilen ocak başında köfteden pirzolaya kadar birçok damak tadı lezzetler yer alıyor. Izgara denince akla ilk gelen köftenin ise tarifini yapan Güler, önemli püf noktaları paylaştı.

“Yayla Eti Lezzetli Olur”

Köftenin ana maddesi olan kıymanın iyi olması köftenin de lezzetini arttırdığına dikkat çeken Sefa Usta, “biz etlerimizi Tekkiraz, İlküvez gibi bu bölgenin yaylarından yetişen besicilerden temin ediyoruz. Bu bölgenin etlerinin lezzetini bilenler bilir. Besicilik ve hayvancılık sektöründe Tekkiraz ve İlküvez önemli yere sahip. Bu nedenle öncelikle etin kalitesi demek köftenin lezzeti demektir. Eti bildiğiniz, güvendiğiniz kasaplardan almanız yediğiniz köfteye lezzet katar” dedi.

“Köfte İçi Oranı Önemli”

Köfte yaparken dikkat edilecek bir başka hususun ise köfteye konulacak iç malzemelerin olduğunu söyleyen Sefa Usta, “1 Kg. kıymaya 200 Gr. iç hazırlıyoruz. Burada amaç kar etmek değil lezzet katmak olduğu için bundan fazla iç konulduğu zaman tadı değişir. Tabi tuz, sarımsak köfte için olmazla olmazlardır. 25 Gr. sarımsak ve 10 gr. tuz yeterli oluyor. Bunların yanı sıra her ustanın kendine özel bir baharat karışımı vardır. Bu da köftenin lezzetini arttırır” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.