son haberler

ÜTSO’da Devir-Teslim Töreni

Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2018 okunma

ÜTSO’da Devir-Teslim Töreni
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen İrfan Akar görevi, Eski Başkan Durmuş Zor’dan devraldı.

ÜTSO Başkanlık makamında yapılan devir-teslim törenine ÜTSO Başkanı İrfan Akar ve yönetim kurulu üyeleri ile eski Başkan Durmuş Zor ve yardımcısı Abdulkadir Mutlu katıldı.

“150 Bin TL Borç İle aldım, 200 Bin TL  Kasa İle Devrediyorum”

ÜTSO Eski Başkanı Durmuş Zor devir-teslim töreninde yaptığı açıklamada, “yaklaşık 5 yıl kadar önce 2013 yılı Mayıs ayında seçilerek göreve başladık. Pazar günü yapılan seçimle de görevi İrfan Akar arkadaşımıza devrettik. 5 yıl boyunca gücümüzün yettiğince odamıza ve üyelerimize hizmet etmeye çalıştık. 5 yıl önce buraya geldiğim zaman yaklaşık 150 Bin TL borcu olan bir oda devralmıştık. Bugün ise 200 Bin TL civarında kasamızda para bırakarak görevi devrediyorum” dedi.

133 Yıllık Oda Tarihinde İlk Kez Yapıldı

Eski Başkan Zor ayrıca oda tarihinde bir ilki de kendi dönemlerinde gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “bu zamana kadar ne devir – teslim töreni yapıldı ne de şölen havasında seçim yapıldı. Seçim günü yapılan ikramlar da dahil, üyelerimizin cebinden çıkan paralarla yapıldı. Bunu ilk kez yapmanın gururu içerisindeyiz. İnşallah bir sonraki dönemde arkadaşlarımız aynı hassasiyeti gösterirler” diye konuştu.

“Bir Çiçek İle Tebrik Edilir, Bir Çiçek İle Teşekkür Edilir”

Eski Başkan Zor son olarak “Bu odada yönetim olarak şahsımıza ait olan hiçbir şey yoktur. Bir arkadaşımız ‘boşalttınız mı’ diye bir cümle kullanmış. Ben burayı doldurmadım ki boşaltayım. Burada bulunan her şey üyelerimize aittir. Burada nezaketen bir çiçek ile tebrik edilir, bir çiçek ile teşekkür edilir. Bu nedenle arkadaş grubumuz içerisinde bazen usul erkan bilmeyen, seçimin verdiği hava ile belki oturduğu kalktığı yeri şimdilik hesap edemeyecek ama yaklaşık 1 ay sonra taşlar yerine oturur ve insanlar birbirine selam vermeyi bilir. Ben seçilen başkanımızın o hassasiyeti biliyor ve görüyorum. Bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Her iki başkan da birbirine çiçek vererek tebrik ve teşekkür etti.

Akar’dan Makamda İlk Açıklama

Resmen ÜTSO’nun Başkanı olan İrfan Akar  da makamda yaptığı ilk açıklamada, “uzun bir maraton yaptık buradaki arkadaşlarımızla. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Sevgili Durmuş Başkanıma da gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür ediyorum. Büyük bir sorumluluk aldığımızın farkındayız ve şu andan itibaren başlamıştır. İnşallah Ünye ve çevre ilçelerimiz için çalışacağız. Başarılı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.