son haberler

ÜTSO’nun Artısı Eksisiyle 2017 Yılı

Yayınlanma Tarihi: 29 Aralık 2017 okunma

ÜTSO’nun Artısı Eksisiyle 2017 Yılı
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor 2017 yılını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Başkanlık makamında yapılan toplantıda Zor, “4 yıl önce göreve deldiğimizde verdiğimiz sözlerin neredeyse %100’ünü tuttuk. Bu nedenle 2017 yılı oda yönetimi açısından güzel geçti” dedi.

“ÜTSO %100 Hedef Tutturuyor”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2017 yılı büyüme rakamlarını da açıklayan Başkan Zor, “oda olarak %20 üye kaydı noktasında büyüme kaydettik. Ekonomik olarak ise %4’lük büyüme hedefi koyduk. Geçen sene ki bütçe 865 Bin TL, 2018 yılı tahmini bütçe ise 900 Bin TL. Önümüzdeki yıl için %4’lük büyüme hedefledik. Bu tahmini büyüme rakamını neden düşük tuttuğumuzu merak edenler için ise şunu söyleyebiliriz; biz yönetim olarak %100 hedef tutturan bir anlayışı benimsiyoruz. Bu nedenle insanlar bize olan güvenini aidatlarını ödeyerek gösteriyor. Biz üyelerimizin neredeyse tamamının aidatlarını toplayan bir odayız. Şöyle bir kıyaslama yapabiliriz; Vergi Dairesi’ne gidin tahsilat oranı %65-68 çizgisindedir. Ama biz %90’a yakın üyelerimizden tahsilat yapmışızdır. Biz de üyelerimizin odamıza olan güvenlerini hakkıyla yerine getirmek adına çalışıyoruz” diye konuştu.

“Basının Gözünden Başarılıyız”

Bu zamana kadar yerel ve bölgesel basında oda çalışmaları konusunda 800’ün üzerinde haber olduklarını ifade eden Başkan Zor, “bunlardan sadece 2 olumsuz haber çıkmış. Bu hepsini iyi yaptığımız anlamına tabi ki gelmiyor. Belki basın mensupları samimiyetimizi gördükleri, net sözümüzü duydukları için olabilir ama bizi başarılı buldular. Sonuç olarak 800’de 2 olumsuz haber bence başarılı bir yönetim sergilediğimiz içindir” diye konuştu.

“Her Yıl 100 Yeni Üye Katıldı”

ÜTSO’nun üye sayısının her geçen gün arttığını da ifade eden Başkan Zor, “2013 yılında 1236 üye sayımızı 2017 yılı sonu itibariyle 1720’ye çıkardık. Bu da her yıl 100 işverenimizin odamıza üye olduğunu gösteriyor. Yeni açılan Unıport’taki tüm mağaza ve işyerleri de ÜTSO’ya üye olmuştur” dedi.

“Ünye’nin Sorunlarına Kayıtsız Kalmadık”

Başkan Zor görev süreleri boyunca Ünye’nin kanayan yarası haline gelen sorunlarını da imkanları ölçüsünde çözmek için gayret sarf ettiklerini ifade ederek, “Ünye-Niksar Yolu, Fakülte yeri, Liman, OSB gibi konular Ünye’nin ortak sorunları. Fakülte yeri için temel atma aşamasına geldi, OSB’nin mahkeme süreci devam ediyor, Ünye – Niksar yolu çözüm bekliyor, Liman konusunda da yetersiz kaldık. Ancak bu sorunların Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir köşesinden tuttuk ve çözümü için gayret gösteriyoruz” dedi.

“Nisan’da Seçim Var”

ÜTSO yönetiminin normal görev süresini tamamladığını da ifade eden Başkan Zor, “ertelenen seçim başka erteleme olmazsa Nisan ayında yapılacak. Biz seçime kadar görevimizi sürdüreceğiz. Ekim-Kasım ayında yapılması planlanan seçimde aday olmayacağımı ifade etmiştim. Ancak seçim ertelendi ve yeni tarih var önümüzde. Ben seçimde şu an için ne adayım, ne de aday değilim diyorum. Bunu zaman gösterecek. Ama şunu da belirtmek istiyorum. Temennim genç arkadaşlarımızın yönetimi devralmasıdır” diyerek seçimde adaylıkla ilgili noktayı koydu.

Başkan Zor, son olarak oda olarak yaptırdıkları anket çalışmalarını da değerlendirerek 160 üyenin katıldığı anketlerde ÜTSO’yu üyelere sorduklarını ve aldıkları cevabın genel olarak olumlu yönde olduğunu belirtti.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.