son haberler

Vali Balkanlıoğlu; “Hainlere Gereken Ders Verilecektir”

Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2015 okunma

Vali Balkanlıoğlu; “Hainlere Gereken Ders Verilecektir”
Gündem
0

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesi Başkanı Hasan Kaplan ve şube yöneticileri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirten Şube Başkanı Hasan Kaplan, “Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, 26 Ağustos 1915 tarihinde dönemin Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın talimatıyla Çanakkale’den ve diğer cephelerden gelen sakat gazilere yardım etmek için kurulmuştur.

1983’te çıkarılan 2847 sayılı yasa ile asker kökenli 4 dernekten birisi olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 26 Ağustos 1922’de büyük taarruzu başlatarak, bu cennet vatanı düşmanlardan kurtarmayı başarmış ve cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Bu gün aynı zamanda 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin de kuruluş yıldönümüdür. 26 Ağustos derneğimizin kuruluş ve şeref günüdür. Bu gün dolayısıyla sayın valimize nezaket ziyaretinde bulunduk. Kabullerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainler olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu “Kuruluş yıldönümünüzü anıyoruz ama buruk anıyoruz. Çünkü son dönemde de aramıza yeni şehitler, gaziler katılıyor maalesef. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü kasteden hain teröristlerce vatan evlatları şehit ve gazi durumuna getiriliyor. Evlere ateş düşüyor, ocaklar sönüyor. Bundan dolayı üzgünüz, buruğuz. Devletimiz bu hainlerle tavizsiz mücadele etsin, hak ettikleri cezayı versinler istiyorsunuz.

Devletimizin, milletimizin bekası için görev yapan devletin askerine, polisine, güvenlik güçlerine, devlet adamlarına, devletin ekonomik hedeflerine silah atan herkesin hak ettiği cezayı almasını istiyorsunuz, Bu konuda kararlılıkla mücadele edilmesini talep ediyorsunuz. Bize vazife düşerse tekrar gazi olmak üzere harekete geçmeye de hazırız diyorsunuz. Şehit olmaya da hazırız diyorsunuz. Askerini, polisini, güvenlik güçlerini şehit eden ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden, şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarımızda bu şekilde ocakları yakan, ocakları söndüren, milletin bağrına ateş düşüren teröristler için idam cezasının geri gelmesini talep ediyorsunuz. Gaziler ve şehit yakınları olarak bunu istiyorsunuz. Devletimiz kudretlidir. Bu terör belasının üstesinden gelecek güçtedir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden bu hainlere gereken ders verilecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.