son haberler

Vali Yavuz; Engellilik Hepimizi İlgilendiren Toplumsal Husustur

Yayınlanma Tarihi: 3 Aralık 2019 okunma

Vali Yavuz; Engellilik Hepimizi İlgilendiren Toplumsal Husustur
Gündem
0

Ordu Valisi Seddar Yavuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur” dedi.

Vali Yavuz, İnsana verilen değerin en belirgin yansıması, engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylık olduğunun altını çizerek, “Bu, aynı zamanda bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biridir. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerindendir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek, en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Devletimizin ekonomi, siyaset, yatırım ve kalkınma alanlarında attığı dev adımlar, engeli olan vatandaşlarımız adına da olumlu neticeler vermiş, hayata geçirilen sosyal politikalar neticesinde engeli olan bireylerin çok daha kapsamlı hizmetlerden yararlanmasına olanak sağlanmıştır.”

“Bu anlamda, engelli bireylerimize ve ebeveynlerine, eğitimden sağlığa, ulaşımdan belediye hizmetlerine, istihdamdan sosyal yardımlara, sosyal güvenlik hizmetine kadar çok geniş bir alanda çeşitli haklar sağlanmıştır. Engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmeleri, toplum ve sosyal hayatın içinde yer alabilmeleri için kamu binalarında ve şehirleşmede gerekli düzenleme ve uygulamalar yapılmış ve yapılmaktadır.  Bu vesile ile engellerin hep birlikte çalışarak aşılacağı engelsiz bir dünya temennisiyle tüm engellerimizin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar sağlıklı, mutlu ve huzurlu yarınlar dilerim” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.